Primăria vrea să ia și Ștrandul Tineretului în administrare directă

În ședința extraordinară de marți, 9 ianuarie 2018, la inițiativa primarului Dragoș Chitic, Primăria Piatra Neamț propune consilierilor preluarea Ștrandului Tineretului în administrare proprie, după eșecul generat de administrarea Ro Com Central. Pentru asta ar trebui ca aceiași consilieri să aprobe rezilierea contractului fără daune (?!?!), ținând cont de adresa celor de la Ro Com Central, în care se vorbește tocmai de daune, cam de un milion, dar și de raportul de monitorizare al celor din Primărie, care vorbește despre neîndeplinirea contractului de către partenerul privat.

Avantajele unei administrări directe sunt explicate în referatul de aprobare, unde se spune că ar mai apărea o direcție în primărie – deci noi angajați veniți din pepiniera partidului aflat la putere -, ținerea sub control a cheltuielilor, veniturile care s-ar realiza direct și integral la nivelul Primăriei. Un avantaj și mai mare, despre care însă nu se vorbește, este că investițiile, lucrările de reparații se vor face tot de Primărie și că vor bucura, probabil, aceiași abonați ca și anul trecut.

Desigur, Primăria Piatra Neamț pare să fi prins gustul administrării directe, după cum și-a dovedit deja competența în preluarea administrării Pieței Centrale, pe care este pe cale să o piardă în (de)favoarea CMI Urban.

Rămâne de văzut dacă, în cazul ștrandului, consilierii locali de Piatra Neamț vor marșa pe ridicarea mâinii fără a cere explicații, așa cum s-au obișnuit în ultimul timp, sau vor dori amănunte despre evoluția contractului, despre investițiile făcute și despre cele nefăcute, amănunte care să fie apoi cuantificate în valori bănești. O inițiativă în acest sens ar trebui să vină, doctrinar, din partea celor din PNL, mai aplecați spre partea antreprenorială a lucrurilor. (V.B.)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.