Probleme la nivel înalt în Apa Serv?

Compania Consiliului Județean Neamț riscă să rămână, din nou, fără director. În condițiile în care locul lui Ioan Munteanu din Camera Deputaților a rămas liber, pe bază de demisie (vezi aici), PSD-ul este obligat să facă altă numire.

Primul pe listă este Viorel Stan, ”generalul” de la ISJ, dar este puțin probabil că i se va da drumul din garnizoană, fiind nevoie de el în securizarea lucrurilor din domeniul învățământului, care-s și așa destul de agitate. După el, vine Luminița Vîrlan, viceprimar de Piatra Neamț, care și-ar dori să plece, dar rămâne partidul fără post și, în condițiile de acum, este puțin probabil să-l mai obțină; poate doar dacă liberalii vor plăti în voturi banii primiți via Consiliul Județean la Roman și Piatra Neamț.

În aceste condiții, rămâne Ioan Vlad Angheluță, fost prefect apolitic, un vârf de lance în lupta administrativă cu Culiță Tărâță, de loc din Târgu Neamț, asta în ciuda unor neînțelegeri cu Ionel Arsene, peste care s-a trecut. Vlad Angheluță are toate calitățile necesare unui parlamentar și, cel mai important pentru PSD, vorbește. Sau, pentru respectarea rigorii, știe ce, cum, cât și unde să vorbească.

Acum, la fel de adevărat este că aceste calități s-ar putea să-i servească dlui Angheluță mai degrabă pentru a fructifica o oportunitate de sezon, respectiv revenirea în biroul de la primul etaj al Palatului Administrativ al județului, pentru că, în definitiv, are experiență și nu are interdicție. (V.B.)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *