Acasă Actual Rareșiștii și Crucea Roșie Neamț – donații pentru Pediatrie și Maternitate

Rareșiștii și Crucea Roșie Neamț – donații pentru Pediatrie și Maternitate

Pe finalul anului trecut, Filiala Neamț a Crucii Roșii, prin Florin Pîclea și unul din voluntari, a susținut un curs de prim ajutor în fața elevilor de la Colegiul Național ”Petru Rareș” din Piatra Neamț. La finalul activității, profesoara Dorina Drexler și elevii implicați în proiectul Euroscola s-au oferit să inițieze o campanie de donare a unor materiale către secțiile Pediatrie și Maternitate de la Spitalul de Urgență Neamț. ”Activitatea derulată la inițiativa și împreună cu doamna profesor Dorina Drexler s-a concretizat într-o donație, care a cuprins materiale necesare în secțiile Pediatrie și nou-născuți, respectiv șervețele umede, scutece și altele”, spune Florin Pîclea.

După acea acțiune, alte donații destinate copiilor mici și foarte mici au ajuns la Spitalul Județean Neamț. 264 de cearceafuri și 6 pătuțuri, donate de firma Procter&Gamble, au ajuns la Maternitate și Neonatologie. De transportul și descărcarea acestora s-a ocupat Crucea Roșie Filiala Neamț, marți, 9 ianuarie. Florin Pîclea explică: ”Inițiativa acestei donații aparține firmei P&G, noi suntem parteneri în acest proiect pe partea logistică și ne-am ocupat de recepția bunurilor, care ne-au fost trimise de la depozitele noastre din București, precum și de distribuirea lor”.

Valoarea celor 6 pătuțuri se ridică la 12.000 de lei, iar cele 264 de lenjerii înseamnă cam 1.800 de lei.

Aceste donații au ajuns la SJU Piatra Neamț ca demers al proiectului comun derulat la nivel național de Crucea Roșie Română, Procter&Gamble și Profi, prin care 41 de maternități de stat din România au fost echipate cu peste 80 de pătuțuri noi și 7.600 de lenjerii de pat, necesare pentru a oferi nou-născuților confortul de care au nevoie în primele zile de viață, campanie intitulată ”Hai să dăruim un nou început pentru un nou-născut”. (C.I.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here