Viceprimarul de Dochia a învins ANI în instanță

Vasile Pascaru, viceprimarul comunei Dochia, declarat incompatibil de către inspectorii de integritate, a obținut o sentință favorabilă, după ce-a atacat raportul ANI în instanță.

“Admite acțiunea. Dispune anularea Raportului de evaluare nr. 9708/G/II/17.03.2017 întocmit de către A.N.I. Cu recurs în 15 zile de la comunicare”, a stabilit Curtea de Apel Bacău. Conform raportului ANI, Vasile Pascaru s-a aflat în incompatibilitate pentru că “în perioada 9 iulie 2013 – 30 iunie 2014, a deținut simultan funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Școlii Gimnaziale Nr. 1 Dochia, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Vasile Pascaru ne-a declarat că se aștepta la o astfel de soluție din partea instanței: “Eu n-am participat la nicio ședință a consiliului de administrație al școlii și, pe cale de consecință, pretinsa mea incompatibilitate n-a produs niciun efect. Între timp s-a schimbat legea, însă mă aștept ca ANI să facă apel și va trebui să mă duc și la Înalta Curte. Oricum am mai fost la București, când s-a declanșat procedura de evaluare. Timp, bani, dar în fine din fiecare experiență înveți câte ceva. Bine că e civilă”. (C.M.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *