Acasă Social ANL va construi 60 de locuințe la Piatra Neamț

ANL va construi 60 de locuințe la Piatra Neamț

Agenţia Naţională pentru Locuinţe, în parteneriat cu Primăria Piatra Neamţ, va construi noi unităţi locative. Acestea sunt destinate tinerilor cu vârste până în 35 de ani şi vor fi construite etapizat, începând din primăvara acestui an, pe terenul pus la dispoziţie de municipalitatea pietreană, situat în strada Pompiliu Clement. Tot municipalitatea va asigura reţelele de utilităţi şi amenajarea urbanistică a terenului din jurul blocurilor.

Douăzeci dintre cele 60 de locuinţe amintite sunt destinate, în principal, medicilor tineri care au posturi în instituţiile sanitare din Piatra Neamţ dar nu au locuinţe în oraş, precum şi specialiştilor din educaţie aflaţi în aceeaşi situaţie. Decizia de a se construi locuinţe ANL ce vor fi repartizate strict medicilor a venit ca urmare a solicitării Spitalului de Urgenţă Piatra Neamţ care are 22 astfel de medici aflaţi în această situaţie.

„Sunt foarte multe solicitări de la medicii care au venit să profeseze în cadrul Spitalului Județean și care își doresc o locuință. De aceea am făcut demersurile necesare la Agenția Națională de Locuințe în vederea asigurării de locuințe specialiștilor din sănătate angajați de spitalul din Piatra-Neamț. Este o promisiune pe care am făcut-o pietrenilor, de a-i motiva pe medicii specialiști să profeseze în Piatra-Neamț, astfel încât atât ei cât și toți nemțenii să beneficieze de servicii medicale de calitate. Mă bucur totodată că vom reuși să asigurăm, la fel ca și în ultimii ani, locuințe ANL pentru toți solicitanții” a declarat primarul Dragoș Chitic.

În momentul de faţă la Primăria municipiului Piatra Neamţ sunt depuse aproximativ 700 de cereri pentru repartizarea unei locuinţe în regim ANL însă numărul acestora poate varia în funcţie de eligibilitatea solicitanţilor. Între anii 2001 şi 2009 în Piatra Neamţ au fost construite 1613 astfel de unităţi locative, iar în ultimii ani, odată cu apariţia cadrului legal necesar, 104 dintre acestea au fost vândute către foştii chiriaşi. (E.C.)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here