Cine vrea să reînvie USL în Neamț?

În condițiile în care PSD-ul își linge rănile după arestarea preventivă a lui Ionel Arsene (mai ales dacă pe 27 februarie va fi prelungită perioada de arest cu 30 de zile) au apărut oameni politici de anvergură locală care își doresc o alianță cât de cât oficială între PSD și PNL. Pentru că, neoficial, pesediști și peneliști de frunte nu au încetat niciodată să colaboreze în propriile avantaje.

Întrebarea este, cine sunt aceștia și ce-i mână în luptă?

Ion Asaftei, vicele de la ALDE cu atribuții de președinte, are nevoie de o frăție care să-l ajute să treacă bugetul, fără să supere interesele PSD, să le satisfacă pe cele ale clientelei sale de partid și pentru asta este dispus să facă aproape orice. A lansat în eter ideea unui post de vicepreședinte pentru PNL, cu sacrificare de serviciu a lui Dulamă de la PMP. Din această zonă a PNL-ului, cea a consilierilor județeni pare să vină opoziția pentru o înțelegere de tip USL, oamenii coodonați de Florin Hopșa nefiind, se pare, dispuși să negocieze așa ceva. Dovadă cererea imperativă pentru dezbateri pe buget, dezbateri la care grupul PNL vine cu o serie de cerințe minimale.

Pe de altă parte, surse din PSD confirmă discuții cu oameni din PNL pentru schimbare de majorități. Logica elementară ne duce cu gândul spre Consiliul Local Piatra Neamț, unde PSD-ul cuminte și ascultător, chiar suspect de umil, i-a trecut bugetul lui Chitic fără nici un fel de discuții, în condițiile în care aveau pe ce să le facă. Dacă aici se va face o înțelegere și în câteva luni vom avea surprize la nivel de conducere executivă a Primăriei, dacă adăugăm înțelegerea clară de la Roman, unde PSD-ul a aprobat un buget neașteptat de generos pentru o primărie liberală, dacă ne amintim de cele cinci milioane venite de la Guvernul PSD pentru a scoate din faliment Primăria lui Chitic, avem un indiciu cu privire la partea din PNL care pare să se apropie și să spere într-o colaborare cu PSD-ul.

Culmea, dacă este așa, atunci cei din Neamț care l-au votat la Congresul PNL pe Ludovic Orban sunt cei care-i sabotează hotărârea de a nu negocia în nici un fel cu PSD-ul, hotărâre făcută publică de un vajnic politician de la PMP, vorbim aici despre încă viceprimarul Bogdan Gavrilescu, spre disperarea celor de la PNL.

Pentru asemenea înțelegere există un corp de balet format din foști oameni politici, ceva oameni de afaceri interesați de bugetul celor două municipii și al județului, care fac naveta între birouri oficiale, sau parchează în localuri de alimentație publică dotate cu separeuri și chelnerițe dispuse să ducă telefoanele la distanță mare de locul discuției. (V.B.)

alegeri locale psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.