Târgu Neamţ: De unde nu e, nici… Dumnezeu nu poate cere!

“De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!” – o zicală românească, care şi-a dovedit, din nou, veridicitatea, de această dată la Târgu Neamţ. În cadrul dezbaterii bugetare pentru 2018, consilierul local Gică Onu a propus să se aloce mai mulţi bani pentru biserica de la Humuleşti, cât şi pentru construcţia unei capele la cimitirul Humuleşti. Atât colegul său de partid, Vasile Dron, cât şi primarul Daniel Harpa i-au explicat că “de unde nu e”…

“Referitor la banii pentru religie trebuie să ţinem cont că este o biserică în construcţie «Sfinţii Trei Ierarhi» de la Humuleşti, unde lucrările au ajuns la acoperiş. Să dăm măcar un miliard de lei vechi acum de la buget, pentru a termina acoperişul. Este o urgenţă. Şi capela de la cimitir. Toată lumea mergem acolo!”, a argumentat Gică Onu.

“Să vă lămuresc domnule consilier, cum e cu capelele. Din bugetul pe 2018 din cei 180 de miliarde de lei vechi, 103 miliarde se duc pe salariile angajaţilor din primărie, 32 de miliarde la salubritate, 10 miliarde lei rambursare credite, 5 miliarde lei dobânzi, 13 miliarde lei iluminat. Total 163 de miliarde din 180 de miliarde, cât e bugetul total. Faceţi dv. investiţii şi capele”, a explicat Vasile Dron.

“În acest an avem un buget mic, pe care trebuie să-l folosim pentru priorităţi. Toate bisericile au nevoie de bani, nu numai cea din Humuleşti. Trebuie să ne întindem cât ne e plapuma”, a intervenit şi primarul Daniel Harpa. (C.T. STURZU)

4 comments

 • Capelanu' de serviciu

  februarie 18, 2018 at 12:55 pm

  D-nul consilier Onu (…) N-am nimic cu nea Gica, dar totusi, de ce sa se aloce bani din bugetul comunitatii pentru capela, de vreme ce administrarea cimitirului este in alta “ograda”?

  De ce nu s-au facut de atatia ani ceva alei si cai de acces decente in cimitir ?

  Oare de atatia ani, de cand cimitirul s-a tot extins, de ce nu exista o asezare a mormintelor dupa niste reguli, de ce nu s-a facut un cod arhitectural care sa stabileasca dimensiuni si distante intre morminte?

  Daca nu se accepta executanti de lucrari funerare din exterior, de ce totusi apar alte “edificii” care contrasteaza cu ceea ce se face conform obligatiilor locului ?

  Comisioane … atentii … locuri privilegiate … etc … nu se puteau concretiza intr-o capela decenta, in unicul cimitir din Tg. Neamt (excluzand Humulesti)?

  Ultima intrebare: cat a cotizat domnul (…) pentru locul privilegiat de langa clopotnita ? Gurile rele zic ca ar fi vorba de 20.000 de € … nu de alta, dar cu banii astia se putea face o capela serioasa!

  Daca e asa si primesc raspuns la aceasta provocare, imi asum sa fac eu CAPELA, dar sa primesc loc pentru garsoniera de veci , langa steagul tricolor din cimitir !!!

  AMIN !!!

  Răspuns

 • ene

  februarie 18, 2018 at 11:22 pm

  de ce nu mai difuzati inregistrari video cu sedintele de consiliu local?

  Răspuns

  • Capelanu' de serviciu

   februarie 19, 2018 at 1:40 pm

   Ete … iaca problema !!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *