Vremuri înghețate, dar vesele pe interior

Ăsta din dreapta, dacă umblă bezmetic toată ziulica de lungă, o venit să ne anunțe că, sezonul de violuri în județ este închis pe perioada frigului și unu care o ignorat înștiințarea de cod portocaliu de frig, ger și ninsori o avut parte de consecințe deloc plăcute pentru zestrea din dotare. Crezând că l-o prins înghețul cu bărbăția în aceeași poziție, cam ca săgeata liberalilor, creștinul o zis că merge o tură, numai că aflat în delicatul moment, că instrumentul s-a comportat ca orice corp fizic expus la frig, respectiv s-a contractat, adică s-o adăpostit cum știe el și n-a vrut în ruptul capului să scoată nasul afară. Astfel că, argumentele și rugămințile transformate în pălmi, ulterior pumni s-au abătut de la direcția inițială, recte partenera de amor, asupra mijlocului de producție, fără nici un rezultat. Rămâne de văzut dacă, victima pornirilor sale vânătorești în plin sezon prohibitiv îl va ierta sau va face plângere pentru malpraxis.


Și dacă tot vine vorba de frig și ambianțe siberiene, cei ce ne vând apa chioară la preț de rachiu fiert o dată ne recomandă să facem cumva să încălzim apometrele, să nu înghețe și astfel ceea ce înregistrează să fie nul. După ce ne-am râs de treaba asta, am zis să le trimitem îndărăt o depeșă prin care să-i anunțăm că este puțin probabil ca să înghețe apometrul înaintea apei, asta una, și-a doua, să facă cumva să adapteze apometrele pentru contorizat gheața, că de asta sunt plătiți.


Cumătru din stânga vine la noi cu o față tristă și glas stins, cum că el vrea să se angajeze la firma asta a primăriei care are grijă de parcări. Că e trai bun, scaun cald și nu mai are bătaia de cap cum să orienteze craca personală după soare, să se strecoare prin unghere la prefectură și celelalte. Și unde nu ne pune cel ce fuge de tămâie să facem o investigație din ghemuit în depărtat și ce să vezi. Păi, frate, acolo e trai bățos. Numai derectorul are vreo 150 de miare pe an și e vorba ca toți angajații, vreo 15 la număr, să fie duși în vacanțe cu ștaif, dar cu bonuri, prin fel de fel de locuri all inclusiv, pentru relaxări și băi cu nămol, ca să se întoarcă veseli și cu spor la tăiat frunze pentru mamiferele mici. Noroc că, după un sfert de ceas de cugetare, cumătru s-a întors din pornirea sa și ne-o zis că nu crede că vor accepta un papagal pur sânge, care să le strice traiul, împrumutat de la specia nostră, și norocul de la tabăra adversă, recte purcei sau Sus Scrofa pe latinește, de a avea un asemenea sărvici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *