Zi decisivă pentru Ionel Arsene la Curtea de Apel Bacău

***** ACTUALIZARE: Sistemul informatic al Curții de Apel Bacău a stabilit drept dată a judecării cauzei ziua de 28 februarie, în condițiile în care mandatul de arestare preventivă expiră pe 27. Acesta nu este, însă, un impediment pentru instanță, întrucât statutul lui Ionel Arsene s-a modificat, prin trimiterea lui în judecată, și nu poate fi eliberat până nu se soluționează contestația.

***** ȘTIRE INIȚIALĂ:

Dosarul de cameră preliminară, în care Ionel Arsene a contestat menținerea sa în stare de arest preventiv pentru încă 30 de zile, va fi trimis astăzi, 26 februarie, la Curtea de Apel Bacău. Contestația trebuie judecată mâine, ziua în care expiră mandatul inițial de arestare, emis tot la Bacău, pe 29 ianuarie. Decizia Curții de Apel va fi definitivă, așadar ziua de mâine va fi decisivă pentru președintele CJ Neamț.

În cazul (nefericit pentru inculpat) în care magistrații de la Bacău mențin prelungirea arestului, Ionel Arsene va fi trimis la Penitenciarul Bacău pe parcursul acestei săptămâni, întrucât el a fost trimis în judecată și nu mai există niciun motiv să fie ținut în continuare în Arestul Poliției Județene Neamț. (C.M.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *