Alo? Partidu’? Dă și matale o mașină, mă!

A fost o perioadă când distinsul nostru dom primare (să trăiți!) o fost luat în tăgârță pentru simplul motiv că, se plimba prin urbe și pe la neamuri cu o mașină de pleașcă, de la o companie a urbei, care plimbă poporul pe bani, în vreme ce mnealui nici nu știa cum arată un bilet. Dar o trecut perioada cu pricina, primul gospodar al municipiului o dat mașina înapoi, că nu era chiar cușher, plus de asta primăria are căruțele ei cu tot cu șoferi.

Toate bune, dar ăsta den dreapta numai ce ne zice că, o văzut mașina folosită de primare în urmă cu ceva timp, taman când s-o așezat pe-un semafor să-și refacă plinu’ la gușă. Și cine credeți că era la volan? O damă bine, ferchezuită, posesoare de permis și amabilă din cale afară cu un nene care era grăbit și i-o dat voie să trece prin dreapta ei, fără să-i aducă aminte de mama lui.

Cumătru den stânga zice că, e ceva nepotrivit cu mașina și prezența din spatele volanului, așa că o dat cu geana într-o investigație scurtă și la obiect. Și ne zice cum că doamna nu e doamnă de rând, ci lucră cu juma de normă la buget, ceea ce aferim, măria ta, bănuțu, bănuț, programu, program și … mașina, mașină, că deh, distinsul tată e tot ales de-o bucată de vreme și nu dă semne că-i merge rău, bașca distinsa pomenită își dă binețe prin partid, cât să nu bată la ochi, dar să deie bine. Bașca încă juma de normă primită din rășpect pentru tată, că e filotom nu numa în campanie.

Bine, frate, zic, dar când era distinsu dom primarele la volan, lumea s-o bășicat nevoie mare și-acu? Mucles? Silențio stampă? Păi, în cazul ăsta ne-am da și noi o tură, de pleașcă, cu o mașină mai mică, ca de jucărie, că ăsta den dreapta o slăbit și cumătru den stânga, o fi având el pântece, dar nu-i ca a lui dom primar, iar io încă nu am atins suta. De grame, mă refer.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *