Are interes direct consilierul Iulian Luca în mărirea sumei pentru publicitate la Consiliul Județean?

Surprinzător pentru unii, Iulian Luca, consilier județean din partea ALDE, a promovat un amendament prin care să crească suma pentru publicitate la Consiliul Județean Neamț. Amendamentul a fost pregătit mediatic în avans, a și fost negociat dinainte, inclusiv cum se pot folosi respectivii bani.

Dincolo de negocieri, ar putea fi urmărit un aspect mai puțin cunoscut, potrivit căruia Iulian Luca a avut un interes direct în promovarea acestui amendament.

La Registrul Comerțului, este înregistrată societatea Relada Comexim, administrată de Luca Iulian.

Dacă cineva are curiozitatea să caute prin niște liste, poate găsi în drepul acestei societăți o televiziune care, într-un timp, spunea ceva în județ – Actual TV.

Televiziune apare în scripte, este vie și funcționează, cu anunțuri de tot felul, pe rețeaua unui distribuitor de programe TV. Nu știm și nici măcar nu este important dacă s-au dat anunțuri către respectiva televiziune. Important este că un administrator al unei societăți care gestionează o televiziune nu este cea mai potrivită persoană să propună bani pentru publicitate. Și că bani se pot da de acum încolo, direct sau indirect.

Evident, poate exista o scuză, doar dl. Luca reprezintă ALDE Neamț, condus de Ion Asaftei și partidul nu se încurcă cu reglementările ”statului paralel” privind posibile conflicte de interese sau incompatibilități. (V.B.)

1 COMENTARIU

  1. Da,am un “interes” si anume sa dispara metodele de impartire a banilor pentru publicitate si reclama pe criterii poltice si de prietenii.Acesti bani nu trebuie vazuti de catre presa ca pe niste “premii de fidelitate”ci folositi exclusiv de catre CJ pentru un program concret.In consecinta voi propune ca sa se realizeze un proiect intitulat:”Promovarea judetului Neamt ca destinatie turistica :agrement,sanatate,cultura”.pe baza caruia sa se intocmeasca un caiet de sarcini accesibil tuturor celor care au rating,arie de acoperire si pret.Vremea impartirii pentru “clientela” unor politicieni a apus.Cat priveste “procesul de intentie” ca as folosi eu vreun leu pentru Televiziunea “ACTUAL TV”este o speculatie fara temei fiindca aceasta televiziune nu a folosit si nu va folosi niciodata bani publici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.