Asfalt tango cu garnitură de ciuperci, mango și capere

Și dacă tot ne-am apucat să facem un fel de FORBES al societăților de supt primăria de pe Cuejdi, na, că ne-am pomenit cu o buluceală ca pe vremea când se dădeau portocale pe sub mână, de-o ajuns ăsta den dreapta să taie bilete și cumătru den stânga să ție sub cheie ușa den spate, că oamenii nu se lasă și vrea să intre-n față.

Și cum primul venit, primul servit, azi ne-o venit pe tavă soțietatea care ocrotește gropile din asfalt și pune năsip cam ca sarea în bucate, să nu ne rupem capul ori să ne dăm pe gheață cu tot cu mașina de sub pantalonii de stofă. Careul de șeptari ce conduce instituția este păstorită temeinic de un dom derector gheneral din partidul cu săgeată, venit printr-un concurs de două zile ținut în orașul lui Vodă și anunțat tot acolo, pentru că oricum prin peneleul de sub Pietricica nu era altul mai competent, iar cei cu alte carnete de partid aveau obligatoriu dreapta la intrarea în secretariat, într-o accepție unanimă … nefiind compatibili cu ștampila primăriei. Buuun.

Nenea derectoru o fost admis cu o simbrie ce bate la posterior suta de miare pe an, plus spor de muncă grea al dracu’, tichete de tot felul și toate cele ale postului. La dreapta lui șade adâncit în integrame dom derector tehnic, cam cu juma din leafa antepomenitului și care încă socotește cam câtă sare să puie iarna, ca să iasă niște gropi cumsecade după dezgheț, pentru răsfățul jenților, bucșelor, capeleor de bară și al frigiderului din instituție, momental cam sărac în cărnuri.

La dreapta celui de la dreapta șăfului mare o răsărit una bucată post derector de logistică, cam ca o groapă în bulevard cârpită de zece ori, ocupat pentru o vreme de un nene ce-o pus umărul cu ceva vreme în urmă la majoritatea gheboasă din Celeu și care a constatat că miile de „mulțumesc“ nu aduc nici dobânzi, nu se pun în bancă și nici nu stau, al dracu’, pe masă de sărbători. Simbria? Șase miișoare la net, cu tichete, cu bilete, fără șosete.

Cel de-al patrulea, dar nu cel din urmă și care trebuia să fie de-a stânga lui vodă, s-o băgat la concursul pentru postu’ celui ce ține socotelile, adecă economicu’, dimpreună cu frate-su, dar când o văzut ce-i prin visterie, documente și birăul secretarei … o zis ca tot românu sincer, „fie pâinea cât de rea, nu-i ca cea den Turcia“ și dus o fost. Acuma e vorba că s-o dat sfoară în patrie și pe firu scurt, că se caută ginere pentru groapa din buget, pentru care se oferă salar cu banu jos, tichete, tot cu banu’ jos, plus diurnă pentru pauzele de masă. Care vreți, pupați-vă la plecare rudele.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *