Burse de 60 de lei pentru elevii nevoiaşi sau bolnavi

Elevii cu nevoi speciale sau cei ce provin din familii nevoiaşe vor primi lunar câte 60 de lei, din bugetul municipiului Piatra Neamţ. Aşa au decis consilierii locali în şedinţa din 23 martie, deşi au existat propuneri de mărire a cuantumului burselor sociale de la 60 de lei la 100 de lei. Conducerea Primăriei Piatra Neamţ a explicat însă că bugetul municipiului Piatra Neamţ nu suportă cheltuieli mai mari pentru acest tip de burse.

„Propunem ca suma de 60 de lei să fie mărită la 100 de lei lunar sau să fie măcar cât alocaţia de stat pentru un copil, adică de 84 de lei”, amendamentul venind din partea consilierilor ALDE.

Dragoş Chitic a explicat că acest lucru este imposibil, având  în vedere faptul că efortul financiar pentru acordarea acestor burse este şi aşa destul de crescut.

„Pentru a mări cuantumul acestor burse trebuie să existe şi bani. Aceşti bani nu există. În total, aceste burse reprezintă 570.000 de lei pentru tot anul 2018 şi nu sunt puţini. La momentul de faţă atât se poate”, a spus Dragoş Chitic, primar al municipiului Piatra Neamţ.

Anul acesta Primăria Piatra Neamţ va acorda burse sociale în valoare de 60 de lei lunar, pentru 1.055 de elevi şi preşcolari din învăţământul preuniversitar de stat care provin din familii modeste sau care au probleme de sănătate. Dosarele se vor întocmi la şcolile din Piatra Neamţ pe baza dovezilor veniturilor fiecărei familii care solicită bursa respectivă. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *