Cine spune că Poliția Locală nu muncește? Grupaj foto

pietricica turism

În ultimele ore face ravagii pe diverse canale media sau de pe rețele de socializare filmulețul cu trei polițiști, doi de la municipiu și unul de la Poliția locală Piatra Neamț care încătușează un infractor periculos care trecea strada prin loc nepermis. Cetățeanul infractor a traversat strada pe lângă trecerea pentru pietoni și, după un schimb de cuvinte, a fost încătușat și băgat în mașina politiei. Probabil o să vedem un dosar de ultraj sau o amendă, de la niște polițiști viteji care s-au luat de unul care a traversat strada, dar care nu văd că în piață se fură, se bat șmecherii pe taxă de protecție, că sunt agresați bătrânii.

Reversul medaliei vi-l prezentăm noi. În data de 19 ianuarie am decis să urmărim activitatea unui echipaj de poliție locală ales la întâmplare. Timp de o oră și jumătate am încercat să-i monitorizăm activitate. Au rezultat mai multe fotografii din care am făcut un grupaj pentru cititori.

9.00-Masina Poliției Locale intră la spălătorie de lângă Colegiul Național de Informatică, foarte aproape de sediu.

9,52- Probabil au sesizat o infracțiune și parchează profesionist undeva în zona Precista!
9,54- Echipajul pleacă pe urma infracțiunii, după ce, nu uitați, a avut activitate intensă la spălătoria auto.
Mașina a rămas bine păzită într-o parcare de reședință situată vis a vis de restaurantul Casa Românească.
10,00- Echipajul este în misiune complexă și riscantă în Restaurantul “Casa Românească” unde a stat până la 10,26. Este greu de crezut că s-a stat la un ceai sau o cafea atâta timp pe banii contribuabililor. Nu ne rămâne decât să credem că aici s-a încheiat un proces verbal de constatare a gradului de ocupare a localului, pentru a fi transmis către Institutul Național de Statistică. Este evidentă starea de concentrare pe misiunea pe care o au de îndeplinit cei doi polițiști.

10.26- Activitatea de scotocire a restaurantului s-a încheiat și începe deplasarea spre mașină.

10.27- La mașină vine un domn cu care se stă de vorbă probabil cu o reclamație, deoarece discuția dintre cei din mașină și domnul cu pricina durează fix 22 de minute! Nu se încheie nici un fel de document la fața locului.

10.34- Discuția este în toi.

10.51- După atâtea activitate intensă, am lăsat echipajul să-și facă datoria față de cetățeni cu aceași râvnă.

Concluzie sau raport de activitate: mașina cu doi polițiști a avut ca obiect de activitate spălare mașină (48 de minute), vizită de lucru la restaurantul Casa Românească (32 minute), discuții în parcare (22 minute).

Ce ne spune comandantul Poliției Locale, dl. Eugen Pancu, cu care nu putem decât să fim de acord, mai ales că domnia sa a căutat datele chiar în raportul oficial întocmit de cei doi membri ai echipajului: “Din raportul colegilor mei rezultă că în ziua respectivă în perioada de timp 8.oo-11.oo au efectuat misiuni de patrulare în zona Speranța și cartierul 1 Mai. Ei au purtat o discuție cu președinți ai asociațiilor de locatari din zonă pentru a convinge oamenii să iasă la curățat zăpada. Tot în aceiași perioadă de timp au fost în zona Gara Veche, trimiși de șeful de tură pentru a verifica o petiție înregistrată de un cetățean la Primărie.”

Noi îl credem pe domnul Pancu, dar atunci avem o problemă gravă, în oraș circulă o mașină clonată după cea a Poliției Locale, ca să nu mai vorbim despre clonele care se plimbă cu ea în uniformă de polițiști.

V.B.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.