Circ la Consiliul Județean pe subiectul Basarabia. Material video

Ceea ce trebuia să fie un moment festiv, în care reprezentanții județului Neamț trebuiau să-și arate atașamentul față de ideea unirii cu Basarabia, s-a transformat într-un circ specific clasei politice românești. Laurențiu Dulamă, consilier județean PMP, a vrut să citească o declarație în acest sens, dar a avut probleme cu “intrarea pe ordinea de zi”, deși a făcut demersuri în zilele dinaintea ședinței. Cum s-a mai întâmplat și cu alte ocazii, o declarație a fost citită de președintele Ionel Arsene, care, cu ajutorul majorității, a reușit să o promoveze.

Declarația a fost semnată de toți consilierii, dar a rămas problema declarației lui Dulamă, care a constituit motiv de acuze de politizare a momentului și replici dure. Majoritatea PSD – ALDE nu a fost de acord cu suplimentarea ordinii de zi la capitolul “Diverse” pe acest subiect, deși acesta din urmă a încercat să le explice colegilor din plen că ar fi corect ca și declarația sa să fie citită și semnată de ceilalți colegi, indiferent de coloratura lor politică. Președintele Ionel Arsene i-a recomandat, perfect democratic: „să citiți singur declarația în fața camerelor Tv sau a cui vreți dumneavastră după ședință”.

La finalul ședinței, când Laurențiu Dulamă a dorit să-și citească declația, președintele CJ Ionel Arsene a declarat închise lucrările ședinței de CJ, iar PSD-iștii și reprezentanții ALDE au părăsit ostentativ sala. (E.C.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here