Corcoduș, ecstremă urgență! (stejaru-i scump…)

pietricica turism

Ăsta den dreapta, dacă o văzut că rezerva strategică cu rachiu de dude este pusă sub țifru, și-o luat penele cu el, respectiv o onorat o invitație a unui distins nene la un pahar de suc și-o venit azi dimineață. Cu niște ocheane cât sarmalele, de roșii ce ereau, bașca penele mânjite într-un asemenea hal, de am crezut că a fost la dame. Da’ de unde!

Colegu’ mai setos din fire ce-o făcut? Înainte de a ajunge la omu lui, o zis că n-ar strica un aditiv, mai cu seamă că invitația erea la ceva absolut dietetic, și face un viraj dreapta cu un semipicaj controlat, ca să intre în locul ăla negru și franțuzit numit Noir de Chiatra, dar garnisit cumsecade cu licori firoscoase, printre care și de prună. Când să se înfileteze pe culoarul de zbor pentru o aterizare de manual, pac, mai să deie cu edificiul în dom premare, care intra în sediu partidului cu săgeată de lângă obiectiv. La ora aia?, am zis. Da.

Așa că o lăsat planul și s-o gândit să-i dea binețe lui dom premare (să trăiți!), că și mnealui e de dreapta, mă-nțelegi, coleg de gintă. Când să intre, foraibărul pus. Bate, ioc. Sună, la fel de ioc. Și s-o apucat de stat. O seamă care or venit cu dom Chitic, în speță din aripa zmotocită de junele șăf Cozmanciuc, cu cartonaș roșu și trei dungi, au apucat să se introducă prin băgare alături de dom edil, care nu, o pupat ușa, că nu s-o mai dășchis veci. Bătut la ferești, dat la clanță, zero. Adică cum ar zice cumătru den stânga, conșpirație cu dinți de aur.

Da-n vremea asta, membri ai aripei oblojite de județ s-au alarmat pe 112,5, au făcut un comandău strașnic și s-o proptit în fața lui sediu, ca să vază conspirația. Dar nu așa. Cu schepsis. Că junele șăf de la tineret, cu nume de conlocuitor ce-și serbează ziua națională cu rachi cu chimion, trimis afară din pesedeu cu un impuls electromagnetic din pupă, a se ceti șut rusesc, și-o luat și aparatu de făcut filme, poze și moșmande, să imortalizeze momentul în care ceilanți dezidenți, ce nu apucat să intre, băteau la ușe ca-n „Punguța cu doi bani“- varianta liber convertibilă, să fie părtași la momentul istoric de facere a conșpirației sub comanda lui dom Chitic (să trăiți din nou!).

Trecem peste faptu’ că ăsta den dreapta s-o plictisit s-aștepte și-o intrat în cârciuma pomenită de unde o ieșit pe horn și am pus de un dat în bobi cu cumătru den stânga. După cum merge treaba, gâlceava peneleilor e cam departe de a fi stinsă și nu credem că dom’ Chitic va digera prea lesne fapta dă excludere den filiala pe municip. Cu statut sau fără, dar sigur fără să știe cine trebe, sunt semne că s-o format un grup dă presiune, gata să puie chicioru-n prag … că accesul la botoane e la ei.

Cumătru zice că, mare lucru dacă n-o să trece ăștia la partidoi, că acuma e mai sireac fără dom’ Ionel de la Târg și ca să face o majoritate gheboasă, treaba asta ar fi mănușă. Am zis că, nu să poate, că dom premare ar trebui să se demisioneze pă el ș-apoi să s-aburce din nou, dar nu-i garantează nime’ că prinde mandatu’. Ș-atunce, noi credem că dom premare o să fie un fel de ronin, adică șogun fără domeniu fonciar, respectiv ogor, că-și ia partidu’ palma de supt fotoliu și-l lasă de izbeliște într-un celeu pestriț, dar foarte aplicat când e vorba de combinații. Asta ar fi una. A doua, vine Ludovicul din capitală, coboară milităria den pod și-i pune pe companii, reghimente și plotoane, că nu se mai vede mugur cu țapu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.