Ion Asaftei 3 în 1

pietricica turism

Nu cu mult timp în urmă, citeam despre prodigioasa activitate pe care o desfășoară Ion Asaftei în calitatea sa de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, de curând îngreunată și cu multiplele atribuții delegate de Ionel Arsene, pe perioada când acesta lipsește mai mult decât motivat din instituție.

Și mai de curând, adică după ce Oana Bulai a fost avansată consilier de stat la cabinetul primului ministru, Asaftei a primit și atribuțiile de ordonator principal de credite, așa că a trecut de la nivelul ”2 în 1” la ”3 în 1”. Cunoscând puterea fanatică de muncă administrativă a personajului (secretarele și portarii știu când vine la muncă și când pleacă și le e greu să facă față), la care se adaugă și prodigioasa activitate la partid (unde nici praful nu apucă să se așeze pe birouri), rămâne doar îngrijorarea sinceră că am putea asista la un nou sacrificiu personal, de factură democrat-liberală, pentru binele județului.

În acest moment, dacă ne ghidăm după un soi de sondaj de opinie, relativ, cu o marjă de eroare și mai relativă, ALDE ar fi ajuns la 27% în preferințele nemțenilor. Bine, se cuvine subliniat că aceste valori cu două cifre au apărut după ce Asaftei a primit drept de semnătură și acces la banii județului. Întrucât acum are drepturi și mai mari în CJ Neamț, n-ar fi mare mirare ca, în curând, ALDE să însumeze 115% în preferințele electoratului local, ba chiar mult peste – pe principiul ”unde-a mers suta, treacă și mia” -, pentru că este foarte posibil un exod de populație activă, întreprinzătoare, din toate zonele țării către județul condus de un asemenea om politic și fost întreprinzător privat executat de un Fisc neînțelegător cu oameni de afaceri serioși, dar ghinioniști.

Este doar un exemplu de ce poate face un om de valoare pentru semenii săi. (V.B.)

Nota redacției: A fost bine, domnu’ Jan? Acum ne calificăm să fim chemați la conferințele de presă ALDE sau mergem și aici pe bază de protocol instituțional redundant?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.