La plăcinte, înainte! Dar, să nu se vadă …

pietricica turism

Dacă-i tot frigu’ ăsta și ne-o prins înghețul care și cum, mai puțin cum trebe, am zis să mai lăsăm deoparte rachiul de dude păroase și să trecem pe apă cu lămâi, că face bine la ten și nici nu-l apucă pe ăsta den dreapta să cânte „Internaționala“ la drâmbă, ca să se ascundă toate orătăniile mici de parcă ar veni uliu. Acestea fiind făcute am apelat șpionetele den primărie să videm dacă dom premare nu calcă-n străchini și-o zis că nu.

Dom’ premare Chitic(să trăiți!) se prezintă ca săgeata partidului din care face parte, adică tințește sus, mai cu seamă că s-o dat drumu’ la firfirei de la buget, lucrurile-s tocmite, este de unde și de-o măslină mai neagră, și de-o smochină, bașca o curmală cumsecade în lipsa prunelor uscate. Nu să ceartă nimeni, se salută, ba dacă ai poftă, se mai găsește și-o țuică de pleașcă prin vreun birou dosit, că, deh, oameni suntem. Cumătra de la Roman ne zice că și la dom Micu (să trăiți ca și dom Chitic) e veselie la liberali, dar nu așa de mare că bate la ochi. Că cine-i pr’eten cu fercheșul dom’ premare n-arată, mai cu seamă că nu numai cei din partid gustă din portocală.

Pe de altă parte, o seamă din cei adăpostiți sub săgeata erectă zic cum că, treburile ar sta și mai bine, că și pedesereii sunt băieți de chioșc și când vine vorba de o carboavă-n plus de pus la teșcherea și-aduc aminte că atunci când se îngânau liberalii cu țărăniștii, bunicile lor, fete mari la vremea ceea, le erau așa de dragi liberalii că, unele au ajuns la moașă și restu’ … îl vedem acuma. Adică cum zice cumătru den stânga, pentru bani și ursu joacă, numai că altcineva ia cașcavalul. De unde am dedus că junele șăf de la liberali, care nu-i din partea locului, încurcă treburile și mnealor nu-și pot face mendrele așa cum vrea mușchiul buzunarului.

Și dacă o venit vorba de dom’ Cozmanciuc, membrii și membranele pesemne că, au uitat că mnealui a venit de sus, deci e omul partidului singura șansă ar fi să se supăre nenea Orban, da și el se gândește că trebe să aștepte sentința, iar Cozmanciucu a fost rapid și a salutat primul cum o votat procurorii cu Codruța, așa că e posibil să le dea cu zongora peste creieri pânâ li se schimbă ideile și-nvață pe de rost „Scrisoarea a treia“ de la dreapta la stânga și de jos în sus, dacă se mai pun bine și cu partidul advers. Că despre doctrină nu poate fi vorba să fie folosită, pentru că nici pe Dâmbovița și nici pe Cuejdi nu se mai pomenește de ea. Acuma rămâne de văzut dacă și junele șăf de care am pomenit doarme cu poza Brătienilor sub pernă, dar parcă am crede c-are poze mai noi, cu ardeleni de frunte, din Sibii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.