Liberalii au talent, faza pă municipii

După cinci cafeli din țara de origine, băute-n tihnă și cu accesorizarea obligatorie, pe care n-o pomenim den motive de poftă, am primit vizita unei distinse cumătre den târg, de altfel foarte agreabilă și cu vederi deontologice de dreapta, cu toate că a votat cu partea adversă, că i s-or părut mai liberali decât cei ce ziceau că sunt. Dar în sinea domniei sale, săgeata tot are cătare ascendentă, ceea ce nu poate fi decât de admirat, ținând cont de gen.

Din vorbă-n vorbă, o ținut să ne anunțe că un nene senator, personaj important, nu spunem nume, că se supără și pă noi, ar fi ieșit la rampă în cercuri discrete cu o poveste cam surfilată doi pe față, doi pe dos, despre recenta șuspendare a domnului premare (să trăiți! – zice ăsta den dreapta), poveste care ar cam face-o invidioasă pe Aghata Christie. Dacă ar fi în partid. Ar fi zis dom senator cum că dom Chitic n-a fost tras de perciuni pentru călcatul în străchini, a se ceti statut, ci pentru a muta interesul alegătorului de la problemurile junelui șăf de la pesedeu, că nu poate merje la Brucseles, trebe să steie în domițil, bașca orice face trebe să deie socoteală la lege. Înțălegeți? E o manevră bărboasă, ticluită cu mare ștaif, în unghere de tavernă mohorâtă, cu voci tiptile și creieri dișcreți.

Cumătru den stânga când o auzit, era să scape cafeaua din mână. Măi, oameni buni, stați că nu-i așa. Dar, oare, nu comva dom premare o primit bujet bățos cu sprijinu lui partidoiu? Și cine-i în partidoi? Asta una.

Doi. Nu comva cei ce ne dau apă chioară la preț de rachiu o desfundat robinetu la bani pă o filieră de partid, de care dom senator o avut grijă? A? Așa că treaba asta, cu călcatul statutului pe-o dungă ori pe de-a dreptul e apă de ploaie. Legăturile șuspecte ce-o ocolit partidu, dacă se credeau dișcrete, o ajuns unde nu trebe ș-acuma trasu de urechi a lui dom Chitic, și niște șuturi discrete pe supt masă lui  dom senator, coleg dă partid, nu sunt altceva decât măsuri oportune de a salva eventuale consecinți și a curăța manoperele făcute în spatele ușilor, să nu-l afunde și mai strașnic pe junele șăf de care am pomenit, ceea ce ne duce cu gândul la alt nivel. Destul de îndepărtat de al lui dom premare ș-a lui dom senator la un loc.

Acuma, ce-i drept cumătra noastră o plecat cam comfuzată, că povestea lui dom senator sună bine, iar cea a cumătrului den stânga mâncărimi de rânză. O alege mneaei care-i cea bună, până la limpezirea Cuejdului. Zicem și noi, așa …

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.