Ludovic Orban via PNL Piatra Neamț: ”Să terminăm cu prostiile și cu deciziile fără noimă!”

pietricica turism

Consiliul Național al PNL s-a întrunit duminică, la București, prezidat fiind de președintele partidului, Ludovic Orban. Cu acest prilej, s-au desprins din discursuri câteva idei interesante, în special legate de planurile liberalilor pentru anul viitor și, mai ales, pentru 2020.

Până atunci, însă, PNL Piatra Neamț, aripa recent dizolvată, a distribuit masiv câteva puncte din discursul lui Ludovic Orban, evident acele părți care par a se mula mănușă pe situația de la Piatra Neamț, deși caracterul lor general este evident, mai ales pentru un partid aflat în perioadă preelectorală.

Vreau să văd fiecare lider județean cum «dă cu parul» în președintele Consiliului Județean PSD, în prefectul PSD, în primarul PSD, în toți șefii de deconcentrate. Cine nu are puterea, să abandoneze de acum să lase pe altul mai puternic și mai curajos. Nu-mi doresc să iau nicio măsură de sancționare a nimănui dar nici nu pot să accept ca unii să demită pe «nepusă masă» primari de municipii aflați în funcție. Păi ce alt serviciu mai mare poți să faci PSD-ului într-un municipiu decât să demiți din funcția de președinte al organizației municipale primarul PNL. Să terminăm cu astfel de prostii și să terminăm cu astfel de decizii care sunt luate fără nicio noimă. Dialog, comunicare, solidaritate, sunt fundamentale și credeți-mă ce vă spun, nu o luați ca un avertisment, dar voi lua măsurile care se impun pentru a avea garanția că PNL va câștiga alegerile”. Acesta este mesajul propovăduit mai departe de cei care gestionează pagina de socializare a organizației municipale PNL Piatra Neamț.

Sigur, în aceeași idee, merită menționat și paragraful cu ”Nu voi mai accepta ca 75-80% din partid, care muncește, să bată pasul pe loc pentru că există 25% din partid care nu muncește”, de asemenea consemnat de peneliști, deși, în acest caz, s-ar putea ca aceștia să ajungă iar la păruială, fiindcă n-ar ști pe cine și la ce procent să încadreze, mai ales după alegerile generale din 2016.

Până la noi ordine, se mai cuvine reținut că, dincolo de pantoful care poate – sau nu – să se potrivească pe piciorul Cenușăresei peneliste de la municipiu, declarațiile lui Ludovic Orban nu sunt o sentință și nici măcar o părere asupra situației de la Piatra Neamț, unde BPL a fost dizolvat de județ. Liderul PNL nu s-a pronunțat pe realitățile colaborării dintre PNL Neamț și PNL Piatra Neamț, pentru că nu cunoaște aceste realități. Cel mult știe doar ce i s-a zis. Și i s-a zis din toate părțile. Acum, depinde cine ce i-a zis mai bine.

PS: Deși share-uit corespunzător, mesajul dlui Ludovic Orban nu a fost postat și pe propria sa pagină de socializare. (D.O.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.