Prefect? Perfect, azi, doamna Soroceanu!

Vine ăsta den dreapta și ne zice: Băi, voi știți de ce-o dat dom prifect cu tămâie prin birău? Păi, nu am scrisără despre asta? Habar n-aveți, zice, aia nu era tămâie. Era un fel de vanilie uzbecă, adică flit, pentru omorât pureci… Și pe bună dreptate, că uite, n-a făcut prea mulți, în locul domniei sale venind, cu un puternic vânt din … spate, doamna Dana Thatcher Soroceanu, care urmează să se manifeste apolitic între orele 8 și 16 de pe scaunul și din birăul sfințit de predecesor, în numele partidului, guvernului și-a DNA-ului, amin!

Dincolo de orice, distinsa doamnă vine într-o postură interesantă de tipul „eu centrez, eu dau cu capul“ – versiunea pentru dame, pentru că va trebui să legalizeze o seamă de hotărâri pentru care … a dat deja un aviz de legalitate, prin prisma competențelor funcționale ale foncției de secretar. Acuma, ce-i drept, și legile de la noi sunt ca scărpinatul în urechea dreaptă pe după călcâie, numai că acuma are cine le descâlci în fapt, astfel că orice umbră de îndoială că ar putea fi încălcate dispare prin omisiune.

Cumătru den stânga ne atrage de atenție că doamna în discuție ar fi fost o candidată serioasă pentru „De trei ori femeie“ pentru că, indiferent de cei ce au propulsat-o în instituție, mneaei și-a făcut treaba ca un ceasornic, că s-au speriat și cei din partidul cu săgeată pe cine au ridicat, așa că la precedenta tentativă de numire ca prefect au făcut pe niznaiu’. Mediocri.

Că au fost motive doctrinare, că doamna-n sus, că doamna-n jos. Dar doamna și-a văzut de treabă, că am mai zis noi că aduce a doamnă metalurgică, adică de fier, și asta a contat pentru cei ce-s la butoane acuma, ba chiar se bucură de o astfel de numire, hai, să-i zicem apolitică, pentru că e o criză de cadre la ei, mai ceva ca aia de cacao la Polul Nord. Dacă mai spunem că la un moment dat se vorbea de imposibilitatea urnirii de pe scaunul de secretar al județului în cazul mneaei, acuma vedem că … strămoșul Galilei a avut dreptate cu celebruleppur si muove“!

 Din punctul nostru de vedere, n-avem a-i ura decât sănătate, că putere de muncă are, susținere are, front de lucru, tot înainte și nici de noroc n-are nevoie, că nu joacă la șasă din pa’ș’nouă. Poate, ar mai putea absorbi oarece inspirație când s-or organiza oarece concursuri pă post, că sigur va urma o avalanșă de pretendenți, iar unii, chiar o să fie greu de refuzat, cât o fi mneaei din oțel aliat. S-auzim de bine!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *