Ședință a Consiliului Județean amânată ”din motive obiective”

Maria Cătălina Grăpinoiu și Daniela Soroceanu

După plecarea Danielei Soroceanu la prefectură, în dauna funcției de secretar al județului, asistăm la primele stângăcii în organizarea unei ședințe de Consiliu Județean. De exemplu, proiectele nu sunt numerotate și puținii curajoși care citesc cele peste 450 de pagini au nevoie de răbdare, tutun și ochi bine formați, să se descurce în acte.

O a doua sincopă a venit în legătură cu ziua de desfășurare a ședinței, programată inițial pentru joi, 29 martie, amânată apoi pentru vineri, la ora 14.30. Noul secretar al județului, Maria Cătălina Grăpinoiu, ne-a declarat sec că e vorba despre ”motive obiective”, iar în urma insistențelor a detaliat: ”Trebuie să introducem câteva proiecte noi pe ordinea de zi, cum ar fi cel privind rectificarea bugetară”.

Neoficial, în grupul consilierilor județeni care beau apă de la Apa Serv cu lămâie de la partid circulă o altă variantă, cu parfum de credibilitate: alianța majoritară ar fi avut probleme în a asigura prezența care-i trebuia pentru a înlătura orice surpriză la vot.

A nu se uita că Vasile Nica, consilier PSD, și-a depus demisia și nu s-a făcut încă o propunere de înlocuire, că lista de consilieri este destul de firavă, ca să nu spunem că este, practic, fără soluții. Adăugând și faptul că se așteaptă curând și alte decizii finale de incompatibilitate, este foarte probabil ca, la Consiliul Județean Neamț, amânarea ședințelor să devină tactică de luptă. (V.B.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *