Spitalul Județean mai stă o tură, nimeni nu vrea să fie manager

Termenul pentru înscrierea la concursul pentru postrul de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț a expirat vineri, 2 martie 2018, la ora 16,00. După cum era de așteptat, nu s-a înscris nimeni, motivațiile fiind foarte simple.

În primul rând, arestarea preventivă a lui Ionel Arsene a făcut ca discuțiile pentru găsirea unui candidat să fie abandonate. Fără binecuvântare, nimeni nu a avut curajul să se înscrie, pentru că timpul a demonstrat că lipsa ei face comisia să te desființeze public, fără milă și fără scrupule.

Al doilea motiv este și mai ușor de constatat, nici un om cât de cât serios nu poate crede că se poate face treabă la spital cu un președinte de consiliu de administrație care habar n-are despre ce este vorba în propoziție, precum Octavian Tărăntuș, pe care nimic nu-l îndreptățește să ocupe funcția, decât faptul că provine dintre cadrele de partid din Târgu-Neamț și nu s-a găsit altcineva de încredere care să ocupe locul și să facă ce i se spune.

Al treilea motiv vine din deruta totală dată de faptul că medicul Valeriu Andrița, martor în dosarul lui Ionel Arsene, omul fără de care nici soluțiile nu curgeau din perfuzii la spital, nu va mai putea să dea sfaturi directe lui Ionel Arsene cu nume de candidați care să-i fie recunoscători. Evident, moral.

Valentin Bălănescu

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *