Acasă Actual Chitite din Primărie – episodul 7: Primarul recunoaște ilegalitatea, dar merge (senin)...

Chitite din Primărie – episodul 7: Primarul recunoaște ilegalitatea, dar merge (senin) mai departe

Licitația pentru spațiile din ștrandul orașului, cu un anunț criptic și aiuritor publicat pe 5 aprilie și cu caiet de sarcini pus la dispoziția doritorilor după 15 aprilie, cu termen de depunere a ofertelor pe 19 aprilie, se va ține, în ciuda tuturor acestor încălcări ale legii. Asta susține primarul Dragoș Chitic, prin intermediul celor de la Comunicare: ”Este adevărat, au trecut câteva zile de când a fost pus anunțul pentru licitație și până când au fost definitivate și caietele de sarcini. Au fost și sărbătorile de Paște. În acele zile, oricum nu a fost nicio solicitare pentru respectivele caiete de sarcini și, dacă ar fi fost, se rezolva problema. Licitația pentru terenurile și spațiile din Ștrandul Piatra Neamț nu se va anula”!

Abia acum începem să înțelegem normalitatea din Primăria Piatra Neamț. Pui un anunț fără caiet de sarcini, anunți că prețul caietului este 300 de lei. Anunțul cuprinde, de-a valma, terenuri scoase la licitație (fără nimic pe ele?) și spații. Când, după mai multe zile în care nu a existat caiet de sarcini, se duce cineva să întrebe, află că e vorba despre 6 caiete!

Motivația: pentru terenuri, trebuie caiet separat! Bun. Și, atunci, de ce nu s-a anunțat de la început și de ce nu avem caiet de sarcini pentru fiecare teren?

Culmea aberației la o licitație: potrivit anunțului și caietului de sarcini, fiecare teren sau spațiu se poate licita pentru activitate sezonieră sau anuală, deși sunt prețuri diferite de pornire… Cum licitezi cu două prețuri și scoți un câștigător doar specialiștii în normalitate de la Primăria Piatra Neamț o pot explica! Sau, cine știe, procurorii…

Este cazul să ne mai mirăm că DNA-ul are în cercetare mai multe cazuri din Primărie și că mai mulți actuali și foști funcționari au bătut și bat calea spre DNA Bacău? (V.B.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here