Condițiile primarului Micu pentru colaborarea cu Apa Serv Neamț

Într-o recentă vizită de lucru la Roman, președintele Consiliului județean Neamț, domnul Ionel Arsene, referindu-se la posibilitatea ca municipiul Roman să se retragă din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Aqua Neamț pentru a adera la Asociația Regională pentru Servicii de Apă și Canal Iași, a îndemnat la discuții și negocieri între conducerea Companiei județene APA SERV NEAMȚ și conducerea primăriei Roman.

L-am întrebat pe primarul Lucian Micu dacă, în ceea ce privește retragerea din ADI Aqua Neamț, mai sunt lucruri care se pot discuta sau decizia a fost luată deja și, orice ar fi Romanul se desprinde din asociația nemțeană.

„Politica, la nivel de companie a unui operator regional, este politica prețului unic la nivelul companiei. De aceea cred eu că va fi foarte greu pentru APA SERV să vină cu un preț la nivelul celui oferit de Apa Vital.”

Următoarea întrebare a fost: dacă ar ”sta la aceeași masă”, cum îndemna președintele Arsene, cu Apa Serv și ar fi întrebat ce anume vrea de la compania nemțeană, pentru a rămâne, ce-ar solicita?

„În primul rând un preț avantajos pentru romașcani; în al doilea rând investiții în infrastructura de apă și canalizare; și, în al treilea rând, dispecerat non-stop la Roman. Sunt trei lucruri de bun simț.”

După mărirea de preț care este anunțată, costul unui metru cub de apă la Apa Serv va ajunge la circa 8,40 lei.

(D. A.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *