Dulamă- executat la foc automat cu mâna prefectului de Neamț

Pentru unii mumă, pentru alții ciumă, este zicala care se potrivește cel mai bine în cazul execuției lui Laurențiu Dulamă, vicepreședinte al Consiliului Județean. Faptul că nu a mai stat în aceeași barcă cu PSD-ul și, mult mai grav, chiar un fel de crimă de les majeste, că a îndrăznit să conteste o decizie sacrosantă a secretarului de județ de atunci, acum prefect PSD, a făcut ca acum să fie pus în situația de a-și apăra mandatul de consilier județean.

Potrivit ordinului de prefect, Laurențiu Dulamă apare într-un referat de la Consiliul Județean ca fiind într-un ”posibil” conflict de interese. Speța este antologică: soția este acționar la o societatea care cumpără apă de la Apa Serv, societate a Consiliului Județean Neamț! Unicul prestator de servicii de acest gen din Piatra Neamț. Cu care au contracte toate firmele, inclusiv ale unor consileri locali, fie că au un butic, un coafor sau au contract personal acasă. Trebuie să recunoaștem că este o incompatibilitate gravă, de antură să aducă prejudicii Apa Serv, mult mai mare decât să ai o rudă angajată la cabinetul unui parlamentar. Pe logica ordinului de prefect, bine împănat cu legi care merită explicate separat, firma soției lui Dulamă trebuia să care apă de acasă cu sacaua sau să o cumpere de la vreun alt abonat a Apa Serv.

Stupizenia este atât de mare că nici nu ai ce să comentezi. Cu atât mai mult cu cât este constatată acum de fostul secretar al județului, care trebuia să o constate de mult, dacă era o ilegalitate. Pentru că era de datoria lui să transmită Prefecturii o asemenea situație, care, conform documentelor, durează de mult timp. După cum trebuia să o facă și în cazul altor consilieri cu spețe asemănătoare.

Ca o paranteză, așteptăm să vedem reacții la fel de rapide ale prefectului de Neamț în alte cazuri asemănătoare. Va fi distractiv să vedem cum va jongla printre legi ca să poată justifica de ce unii da și alții nu.

Valentin Bălănescu

P.S.: Faptul că funcția lui Dulamă este vânată de PSD și PNL probabil nu are nici un fel de legătură cu zelul prefectului de Neamț în a constata lucruri pe care le constată alte instituții ale statului.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *