„Eternul și fascinantul” DVC revine la CJ

În plină Săptămână a Patimilor, Cabinetul președintelui Consiliului Județean Neamț este în plină rearanjare. Nu sub aspectul mobilierului, ci al personalului. După despărțirea de Petre Ilie și Valeriu Andrița, din motive total diferite, Ionel Arsene rămăsese în trei sfetnici, doi cu normă întreagă (Vasile Vișan și Octavian Andrei Bărbuleț Tărăntuș) și unul (Gheorghe Stanciu) cu 4 ore de program la sediu. De astăzi, confirmă Simona Balint, purtătoare de cuvânt la CJ, echipa se completează – în limita celor patru norme întregi aprobate – cu Dan Vasile Constantin și Cristian Galan.

DVC, care nu mai are nevoie de vreo prezentare pe meleaguri nemțene, va condensa într-un program restrâns la 4 ore atribuții vaste pe linia investițiilor în SJU Piatra Neamț și societățile comerciale subordonate consiliului, respectiv Drupo și Troleibuzul. Este de presupus că nu va cădea în păcatul unei apropieri profesionale periculoase de Direcția Generală pentru Asistență Socială și Protecția Copilului, știut fiind că ANI stă de veghe, iar DVC e un „client” vechi, cu mapă personal-profesională consistentă. Pe de altă parte, este de urmărit dacă experiența sa de președinte al CA la spital va folosi la ceva și publicului larg. Între timp, la fel de discret cum a deținut funcția de consilier la Parking, a și părăsit-o.

Al doilea consilier de cabinet, Cristian Galan, reprezintă grupul de la Roman, și are la dispoziție 8 ore zilnic să se ocupe de turism, comunicare și cultură. Provine din presă și a devenit cunoscut la nivel național, anul trecut, cu prilejul alegerii urmașului lui Dan Laurențiu Leoreanu ca primar. Atunci, Petrică Căprariu, un om de afaceri apropiat de actualul deputat PNL, a „căzut” pe tehnica de presă când spunea, referindu-se la Galan, că „ar trebui executat, fiindcă e un porc și un măgar”. Atribuțiile noului consilier par decupate din sarcinile de serviciu ale Oanei Bulai, fostă county manager, ceea ce oferă Romanului continuitate în trei domenii sensibile de consiliere și supervizare. (M. N.)

pietricica turism

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here