FOTBAL L4 Bradu-CSM Ceahlăul, meci păzit cu jandarmi şi poliţişti

pietricica turism

Partida Bradu Borca-CSM Ceahlăul Piatra Neamţ, din etapa a treia a returului Ligii a IV-a, se anunţă una extrem de tensionată, ambele formaţii având ca obiectiv asumat promovarea în Liga a III-a. În aceste condiţii, mai ales că este anunţată la Borca şi o galerie consistentă a suporterilor pietreni, luarea unor măsuri suplimentare de siguranţă este absolut necesară. Am consemnat opiniile celor implicaţi în fenomen, sperând doar că sâmbătă, 7 aprilie, de-a lungul celor 90 de minute, aceste măsuri se vor fi dovedit inutile.

Florin Pintilii: “Nu cred că există o rivalitate”

“În ceea ce priveşte organizarea partidei, acest lucru nu depinde de mine, altcineva având sarcina de a asigura tot ce ţine de buna desfăşurare a jocului! Nu-mi amintesc însă la Piatra Neamţ în tur să fi beneficiat de jandarmi sau ambulanţă. Nu ştiu dacă acest joc impune mai multă atenţie decât altele. Nu cred că există o rivalitate Piatra Neamţ-Borca, echipele având obiective diferite. Personal îi respect foarte mult pe cei de acolo şi susţin proiectul lor de a accede an de an la o ligă superioară! Eu sper din tot sufletul să nu iasă nici un fel de incidente, dacă ajung şi jandarmi la meci ar fi foarte bine, un plus de siguranţă e benefic”, a declarat tehnicianul formaţiei Bradu Borca, Florin Pintilii.

Gabriel Rădulescu: “Să se joace doar fotbal!”

“Nu am solicitat măsuri speciale, cred că asta este de competența AJF-ului și a organizatorilor. Este vorba despre un joc sportiv nu de altceva! Sperăm să nu fie probleme deosebite și să se joace doar fotbal!”, a precizat Gabriel Rădulescu, antrenorul formaţiei CSM Ceahlăul Piatra Neamţ.

Ioan Costin Toma: “Vom avea doi observatori”

“Asigurarea unei ambulanţe sau a jandarmilor la meci este problema organizatorică care revine strict echipelor gazdă. AJF s-a asigurat că va fi cel mai bun arbitru la această partidă, mă refer la Ovidiu Arusoaiei. De asemenea, în mod cu totul excepţional, vom avea doi observatori la acest meci. Pe partea organizatorică va fi Vasile Vamanu, iar Dan Botezatu va urmări activitatea arbitrilor. Am fost informat că Jandarmeria Neamţ are cunoştinţă de acest eveniment şi vor fi luate măsuri în consecinţă. Eu am vorbit şi cu dl. Ciprian Jigane şi am solicitat şi formaţiei din Borca să ia anumite măsuri”, a menţionat Ioan Costin Toma, preşedintele AJF Neamţ.

Cpt. Marius Gămănuţ: “Am identificat problemele şi i-am atenţionat!”

“Pentru asigurarea măsurilor de ordine, trei jandarmi de la Detaşamentul 1 Mobil, împreună cu poliţişti de la Secţia 12 Bicaz, vor fi prezenţi la faţa locului premergător începerii meciului. De asemenea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ a informat Primăria Borca că trebuie interzisă comercializarea băuturilor alcoolice, în intervalul orar 10:00-13:00, pentru agenţii economici care au unităţi comerciale în apropierea terenului pe care se va derula meciul. Cei de la Borca au şi personal propriu pentru măsurile de ordine. Precizăm că nu am fost notificaţi de organizator, ci noi suntem cei care am luat legătura cu ei. Am identificat problemele care pot apărea şi i-am atenţionat în acest sens!”, a precizat cpt. Marius Gămănuţ, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ. (M. CONSTANTINESCU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.