Instanța a decis: PSD Neamț rămâne în așteptarea președintelui

pietricica turism

Curtea de Apel Bacău l-a plasat, din nou, pe Ionel Arsene sub control judiciar, după ce Tribunalul Neamț abia revocase măsura.

” Desfiinţează încheierea atacată în totalitate, reţine cauza spre rejudecare şi, în fond: I. În baza art. 242 C.p.p. respinge cererea de revocare a măsurii preventive a controlului judiciar/ modificare a anumitor obligaţii din conţinutul acestuia, formulată de inculpatul Arsene Ionel. II. În baza art. 348 rap. la art. 207 al.7 C.p.p. menţine măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Arsene Ionel, prin încheierea nr. 13/28.02.2018, pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel Bacău. În baza art. 275 al.2 C.p.p. obligă inculpatul să plătească statului suma de 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. În baza art. 275 al.3 C.p.p., celelalte cheltuieli judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu azi 27.04.2018”, a decis instanța.

Consecința directă a hotărârii este, dincolo de limitarea libertății de mișcare, și imposibilitatea de a desfășura activități politice pentru următoarele 60 de zile. Așadar, PSD Neamț rămâne în așteptarea președintelui.

Ionel Arsene a fost învins și la Tribunalul Neamț, unde cererea sa de recuzare a judecătorului de cameră preliminară a fost respinsă, ca neîntemeiată. Pe cale de consecință, la următorul termen al procesului în care se va decide legalitatea rechizitoriului DNA, prin care președintele CJ a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, magistratul care va lua hotărârea va fi tot Constantin Magdalina.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.