Acasă Actual Preot nou la Bodeștii de Jos

Preot nou la Bodeștii de Jos

Parohia ”Sfinții Voievozi” din Bodeștii de Jos, a cărei post de preot paroh a fost vacantat la începutul acestui an, are un nou titular, rezultat din concursul organizat de MItropolia Moldovei și Bucovinei zilele trecute. Potrivit anunțului oficial al MMB, în ședința de lucru a Permanenței Consiliului eparhial Iași, ”au fost analizate dosarele de transfer” ale preoților care și-au manifestat dorința de a se transfera la Bodeștii de Jos și, din cei cinci interesați, a rezultat următorul clasament: Leonte Lehaci – 9,631; Adrian Ștefan Chelaru – 9,631; Gianni Gheorghe Ipate – 9,42; Cristian Bucur – 8,56; Valentin Cârlan – 9,74.

Acesta din urmă, deși a obținut cea mai mare notă la concurs, nu îndeplinește condițiile statutare pentru transferul la Bodeștii de Jos, așa că a ieșit din competiție. Au răma să-și dispute postul primii doi, cu 9,613. ”Ținând cont de faptul că primii doi candidați au avut aceeași notă de concurs, Permanența Consiliului eparhial Iași a stabilit ca și criteriu de departajare în acest caz vechimea în funcția clericală. Astfel, PC Pr. Lehaci Leonte a fost numit în postul de preot paroh la Parohia «Sfinții Voievozi» – Bodeștii de Jos, Protopopiatul Piatra Neamț, începând cu data de 01 mai 2018”, informează Mitropolia.

Părintele Leonte Lehaci avea în grijă parohia Negrești I. Odată cu plecarea sa la Bodești, s-a vacantat locul de preot paroh aici, lucru pe care Mitropolia l-a anunțat deja oficial pentru preoții interesați de un eventual transfer. Amănunte despre asta puteți citi aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here