Acasă Actual Gala UNITER: Liviu Timuş face galerie pentru scenograful Romulus Boicu de la...

Gala UNITER: Liviu Timuş face galerie pentru scenograful Romulus Boicu de la TT

Romulus Boicu

Aşa cum vă informam la sfârşitul lunii februarie (detalii, aici ), la ediţia din acest an, a XXVI-a, a Premiilor UNITER, pietreanul Romulus Boicu a fost nominalizat la categoria „Cea mai bună scenografie”. El este scenograf angajat al Teatrului Tineretului, iar spectacolul care i-a adus nominalizarea este „Wolfgang” după Yannis Mavritsakis, în regia lui Radu Afrim.

Celelalte nominalizări pentru scenografie sunt:

  • Helmut Stürmer(decorul) și Ioana Popescu(costumele și desenele în nisip live) pentru spectacolul „Incredibila și trista poveste a candidei Eréndira și a bunicii sale fără suflet”de Gabriel García Márquez, regia Yuri Kordonsky la Teatrul German de Stat Timişoara;
    ● Vanda Maria Sturza pentru scenografia spectacolului „Dacă am gândi cu voce tare” de Adnan Lugonić, adaptarea și regia Radu Afrim la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” Craiova.
Liviu Timuș

Gala are loc mâine, la Alba Iulia, în Cetatea Alba Carolina şi va fi transmisă în direct de TVR1 şi Radio România Cultural, începând cu ora 20. Pentru eveniment a fost ridicat un pavilion special pe esplanada dintre Catedrala Arhiepiscopală şi Biserica Romano-Catolică.

Pentru eveniment se va deplasa la Alba Iulia fostul director al TT, Liviu Timuş, despre care am relatat că efectiv l-a impus pe Boicu regizorului, întrucât Radu Afrim dorea iniţial să lucreze cu alt scenograf. Alături de el vor fi şi părinţii celui nominalizat.

Încă două premii ce se vor acorda în cadrul Galei au legătură cu TT, acestea fiind însă scutite de emoţiile jurizării deoarece au fost decise direct de Senatul UNITER.

Este vorba despre Premiul de Excelenţă destinat lui Horaţiu Mălăele şi unul dintre Premiile pentru întreaga activitate care merge la regizorul Alexandru Dabija. (Viorel COSMA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here