Model de normalitate: Cum (nu) administrează Primăria Piața Centrală

Comercianții de flori, răsaduri și alte mărfuri care vând pe platoul din laterala Pieței Centrale, spațiu administrat de Primărie, ar fi trebuit să se mute pe terasa halei principale, așa cum prevedea un document trimis de Primăria Piatra Neamț încă de pe 20 aprilie. ”Prin prezenta, aducem la cunoștința tuturor comercianților și producătorilor agricoli ce își desfășoară activitatea în exteriorul Pieței Centrale Agroalimentare Sf. Gheorghe, necesitatea ca până pe 30 aprilie 2018, să își mute activitatea pentru o perioadă limitată în incinta pieței, terenul din jurul acesteia urmând a fi reabilitat, respective asfaltat, trasate locuri de parcare, marcat terenul pe care se desfășoară activități comerciale. În această perioadă se fac demersuri în vederea transmiterii terenului destinat activităților comerciale, către CMI Urban S.A.”, preciza în informarea ajunsă la comercianți.

Astăzi, 2 mai, terasa halei principale era goală, iar laterala – cea cu funcțiune de probabil parcare – era plină cu flori, răsaduri, copaci și negustori.

Declarațiile celor implicați – comercianți, dar și oficialități – sunt edificatoare pentru a completa tabloul debandadei.

Comerciant:Până acum (2.05.2018, ora 9.40 – n.red.), nu a venit nimeni să încaseze. Nu știm ce se va întâmpla, nu știm cui plătim, dacă la Primărie sau la Urban. Până acum plăteam la Primărie. Au venit și cei care vând răsaduri, sunt producători, nu-i poate muta nimeni. Cum alungi tu producătorii din piață? Suntem prea mulți și nu cred că-și permite cineva să facă tărăboi. Nu ne-a anunțat nimeni nimic. Oricum, e absurd să ne mutăm pe terasa pieței. Nu încăpem, plantele nu au condiții. Vă dați seama, la câtă omenire trece în fiecare zi, ce-ar fi pe scările alea? Am primit atunci hârtia aia, să ne mutăm până pe 1 mai, altceva nimic”, a declarat unul dintre producătorii de flori.

CMI Urban SA, prin administrator special: Terenul este încă al primăriei. Noi nu putem face nimic. Nu ne-a anunțat nimeni nimic. Primăria decide ce se întâmplă în continuare pe acel teren”, a declarat Ruxandra Bosovici.

Primăria Piatra Neamț, prin Gabriel Muraru, șeful Serviciului Comunicare:Se încearcă rezolvarea situației pe cale administrativă, în sensul că, săptămâna viitoare, se va convoca ședință extraordinară, pe a cărei ordine de zi va fi un proiect, prin care terenul unde se vând acum flori să treacă de la primărie la CMI Urban, pentru a se reglementa această situație. Probabil că, la un moment dat, se vor muta de acolo, dar, deocamdată, Poliția Locală le va da avertismente să se mute”.

Eugen Pancu, șeful Poliției Locale:Probabil că le găsește un loc acolo, în piață. Organizarea este treaba lor. Știu că vor să amenajeze drumul de la barieră, cu degajare cale de acces pe strada Baltagului. Deocamdată, avertismente nu dăm, decât celor care comercializează pe trotuare și pe căile de acces, așa cum prevede hotărârea de Consiliu Local. Pentru platforma din față, de acolo, nu am primit nicio dispoziție de a lua măsuri”.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *