Parcările din Piața Centrală – fețuite printre mașini și pietoni

După ce am scris în nenumărate rânduri despre parcările din Piața Centrală și cum se întârzie predarea acestora de la Primărie către Xdata Soft, în starea în care au fost preluate, Primăria s-a pus, în sfârșit, pe treabă.

La prima oră a zilei de azi, 4 mai, când se face aprovizionarea la negustorii chiriași în piață, dar și aprovizionarea pe persoană fizică a fiecărui pietrean, s-au pornit lucrările la parcarea Pieței. În ciuda traficului aglomerat și a celor care sperau ca fețuirea să se facă noaptea, ca să nu se împiedice de vopsele și vopsitori.

Lucrările ar fi trebuit să fie executate imediat după deschiderea pieței, însă, din motive obscure, aparent unele care țin de lungul circuit al actelor prin administrația publică, au întârziat. În realitate, a fost un prilej de a se menține haosul într-o zonă în care banii negrii se albeau cu largul concurs al unor oameni din zona administrației publice locale.

Este vorba de mai bine de 250 de locuri de parcare, administrate de Xdata Soft, locuri care, după incendiul care a distrus Piața Centrală, au găzduit tarabe și tonete. În februarie anul acesta, au fost transferate înapoi societății care administrează parcările cu plată din Piatra Neamț, prin hotărâre de Consiliu Local. Firma a refuzat, însă, să le preia pentru că primăria avea obligația să le predea așa cum le-a preluat: întreținute și cu marcajele refăcute. (E.C.)

One comment

  • Sfarghie Vilhelm

    mai 7, 2018 at 8:48 am

    Xdatasoft a refuzat preluarea locurilor de parcare din jurul Pietei Centrale din simplul motiv ca nu corespund din punct de vedere functional .( calitate asfalt, guri de scurgere a apelor , borduri , etc)
    dupa lungi demersuri intre cele doua institutii am renuntat sa mai asteptam si am trecut la realizarea marcajelor rutiere , montarea de indicatoare rutiere char daca suparfetele de parcare sunt precare.

    Răspuns

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *