Acasă Actual Redevenţa cerută de primărie sperie operatorii din domeniul colectării deşeurilor

Redevenţa cerută de primărie sperie operatorii din domeniul colectării deşeurilor

Contractul municipalităţii pietrene cu firma Brantner rămâne valabil, cel puțin până când ADI Eco Neamț va reuși să găsească un operator pentru colectarea deșeurilor pentru zona 1, prin proiectul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor în județul Neamț. La cea mai recentă licitație organizată de ADI Eco Neamț nu s-a prezentat niciun operator. Reprezentanții Brantner spun că redevența care ar trebui plătită către Primăria Piatra Neamț prin respectivul contract este prea mare, motiv pentru care nu și-au pus problema să liciteze colectarea deșeurilor în zona 1. Branter va colecta în continuare deșeurile din Piatra Neamț, deși debitele depășesc 4 milioane de lei.

“Contractul nostru cu Primăria Piatra Neamț expiră în decembrie. La licitație nu ne-am prezentat nici noi, nici alți operatori, pentru că unele din condițiile din caietul de sarcini nu sunt foarte convenabile. Redevența cerută de Primăria Piatra Neamț este foarte mare, de 28%. Cât privește colectarea deșeurilor din Piatra Neamț noi o vom face în continuare, doar că trebuie să semnăm un act adițional la contractul pe care îl avem cu municipalitatea, pentru a putea funcționa în aceleași condiții ca și până acum. Am solicitat acest lucru celor de la primărie, cu 6 luni înainte de expirarea contractului, așteptăm să aprobe Consiliul Local.  Avem însă foarte mulți bani de recuperat și de încasat. Doar de la asociațiile din oraș avem de recuperat 3.650.000 de lei. Deșeurile se colectează conform unui grafic în fiecare zi, conform contractului”, a declarat Cătălin Șaguna, director Brantner Piatra Neamț.

Primarul Dragoș Chitic spune că se ia în calcul scăderea redevenței însă aceasta nu va fi sub 20%. “Brantnerul are dreptul la prelungirea contractului. Ei au făcut o solicitare în acest sens, conform prevederilor contractuale, cu 6 luni înainte. Rămâne să vedem părerea Consiliului Local. Personal, dacă se va lungi licitația de la ADI Eco Neamț, o soluție ar fi prelungirea contractului cu Brantner, până la adjudecarea unui câștigător de la ADI  Eco Neamț. Asta ar fi soluția cea mai bună, care ar mulțumi pe toată lumea. Redevența este cea de 28%, așa am solicitat și în contractul de pe zona 1, să se păstreze această redevența. Într-adevăr, ADI Eco Neamț ne-a contactat legat de acest subiect. Este, se pare, unul dintre motivele pentru care n-a participat nimeni la acea licitație. Eu am transmis compartimentului de specialitate de la Gospodărire Comunală, cât și compartimentului juridic, să analizeze în ce măsură am putea să prevedem o redevență mai mică, ținând cont că o parte din investiție s-a amortizat acolo. O să refacem calculul să vedem în ce măsură am putea să scădem redevența. Propunem Consiliului Local, ei decid scăderea redevenței în contractul pe zona 1. Din primele calcule va fi tot de peste 20%”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț. (E.C.)

2 COMENTARII

  1. Ce a intreprins noul director de la Locativserv cat si primarul pt recuperarea debitelor de la asociatiile de locatari, fiindca in perioada cat eram eu director la Locativserv spuneau ca sunt incompetent, cu toate ca stransesem si platisem o suma foarte mare catre Bratner? Acum nu mai tipa primarul? Si de facut se vede ce s-a facut….NIMIC!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here