Târgu-Neamţ: Irina Copoţ, reprezentantul Rossal şi al primăriei în comunitatea rromă din Tăbăcari

Primăria Târgu-Neamţ şi societatea Rossal zona 3 Târgu-Neamţ vor face front comun pentru stoparea aruncării gunoaielor pe malul Ozanei, în zona Tăbăcari, unde locuieşte o comunitate numeroasă de rromi. În acest sens au cooptat-o pe Irina Copoţ (“Mesagerul de Neamţ” i-a dedicat un material) ca şi reprezentant al celor două instituţii în comunitatea de rromi din Tăbăcari, comunitate din care face şi ea parte.

“Dorim ca Irina să educe comunitatea de rromi din Tăbăcari, din care face parte, şi să nu se mai arunce gunoaiele pe malul Ozanei. În perioada următoare, cu ajutorul Irinei, vom organiza o întâlnire cu membrii comunităţii ei de rromi din Tăbăcari, în care să le explicăm să nu mai arunce gunoaiele pe malul Ozanei. Totodată, cei care îşi vor face contract cu Rossal vor primi şi pubele, iar cei care nu au, măcar să pună gunoiul în saci şi să-l scoată în faţa porţii, unde maşinile noastre îl vor prelua. Să nu-l mai arunce pe malul Ozanei. Lumea trebuie să ştie că, dacă nu îşi vor face contracte de salubrizare cu noi, vor plăti dublu la primărie. Prin aruncarea gunoaielor pe malul Ozanei se pot crea adevărate focare de infecţii, ca să nu mai zic aspectul neplăcut creat pentru un oraş turistic, aşa cum este Târgu-Neamţ. Şi pentru ca articolul să nu pară discriminatoriu, acest mesaj este adresat şi cetăţenilor oraşului, certaţi cu bunul simţ, care aruncă la rândul lor gunoiul în locuri publice. Dacă despre gunoiul de pe malul Ozanei ştim cam cine l-a aruncat, despre gunoiul aruncat în parcarea de la stadion Cetatea ne putem gândi că a fost aruncat de orăşeni, şi nu de rromi. Fotografiile sunt concludente”, ne spune Mihail Florea, responsabil Rossal zona 3 Târgu-Neamţ.

Primarul Daniel Harpa ne-a declarat: “Este o idee bună a celor de la Rossal, ca Irina Copoţ să devină reprezentantul nostru în comunitatea rromă din Tăbăcari. De altfel, pun în vedere comunităţii de rromi din acest cartier că vor fi chemaţi la muncă şi în alte zone, cum ar fi în zona staţiunii Băile Oglinzi, sau la alte obiective din subordinea primăriei. Dacă vor mai arunca gunoiul pe malul Ozanei vor fi puşi la muncă, pentru ajutorul social pe care-l primesc, şi în zone centrale ale oraşului. Vom trimite şi noi un reprezentant la întâlnirea ce va avea loc cu rromii din Tăbăcari, pentru că ne dorim cu toţii să avem un oraş curat, cu cetăţeni civilizaţi”.

“Sunt onorată că am fost aleasă să fiu reprezentantul primăriei şi al societăţii Rossal în comunitatea mea. Voi încerca să fiu de ajutor, pentru că şi eu îmi doresc să trăiesc într-un cartier şi oraş curat. Familia mea are contract cu Rossal şi are pubele în faţa casei. Sper să avem rezultate, astfel încât şi membrii comunităţii mele să trăiască în condiţii civilizate”, ne-a spus Irina Copoţ. (C.T. STURZU)