Acasă Actual Vânători-Neamţ: 13 familii neracordate la reţeaua de apă * Primăria şi...

Vânători-Neamţ: 13 familii neracordate la reţeaua de apă * Primăria şi Apa Serv caută soluţii

13 familii din comuna Vânători-Neamţ, care locuiesc la graniţa dintre cartierul Humuleşti şi satul Vânători, nu sunt racordate la reţeaua de apă, ci doar la reţeaua de canalizare. Practic, cele 13 familii îşi procură apa din surse proprii, cu ajutorul hidrofoarelor.

“Nu pot pune hidranţi la localul pe care îl conduc, aşa cum  ne solicită cei de la ISU Neamţ. Şi asta pentru că nu sunt racordat la reţeaua de apă, ci doar la reţeaua de canalizare. Eu şi alte 12 familii din această zonă avem surse proprii de apă. Avem hidrofoare. Am făcut o listă cu semnături şi o vom duce la primărie. Sperăm să se rezolve această problemă. Că anul acesta, că anul viitor, dar numai să avem şi noi apă de la reţea”, ne spune patronul unui local.

La sesizarea noastră, ing. George Cojocariu, şeful sucursalei Apa Serv Târgu-Neamţ, a ajuns la Vânători-Neamţ, la o discuţie cu primarul Adriana Petrariu.

“Cele 13 familii trebuie să facă o solicitare la primărie, iar primăria la rândul ei să ne facă nouă o solicitare. O să încercăm să facem un proiect şi să-l depunem pe bugetul de anul viitor, pentru că anul acesta bugetul companiei  este făcut. Însă va fi nevoie de aprobări ale Adunării Generale a Acţionarilor şi Consiliului de Administraţie din cadrul companiei. Plus că este nevoie de un plan de investiţii şi trebuie găsită o sursă de finanţare. Mai uşor este ca primăria să acceseze un proiect pe fonduri guvernamentale sau europene. Fiind şi drum naţional, pentru a se realiza nişte lucrări este nevoie de avize de la Compania Naţională de Drumuri, iar din experienţa mea aceste aprobări de avize pot dura între 7 şi 8 luni de zile”, ne spune ing. George Cojocariu, şeful sucursalei Apa Serv Târgu-Neamţ.

Primăria Vânători-Neamţ, prin vocea primarului Adriana Petrariu, ne declară: “După o discuţie avută cu domnul George Cojocariu de la Apa Serv am stabilit să găsim o soluţie, ca şi aceste 13 familii din comuna noastră să fie racordate la reţeaua de apă. Vom încerca să facem noi primăria un proiect cu sursă de finanţare europeană sau guvernamentală. Pentru început vom apela la un proiectant pentru a şti exact valoarea lucrării. Căutăm variante cât mai optime, pentru a rezolva cât mai rapid această problemă. Asigur cele 13 familii că vom face tot posibilul să fie racordate la reţeaua de apă”. (C.T. STURZU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here