Acasă Actual ACUM Protest la Spitalul Județean Neamț

ACUM Protest la Spitalul Județean Neamț

La această oră, la Spitalul Județean, are loc o manifestare spontană a nemulțumirii legate de salarii. Protagoniști sunt, în principal, cadrele medii, care au primit fluturașii de salarii și au constatat că, din nou, în ciuda promisiunilor, lefurile sunt mai mici. Cele mai mai supărări se înregistrează pe secția Obstetrică-Ginecologie, unde asistentele au 15% spor pe anumite sectoare, în vreme ce, pe altele, s-a acordat, pare-se, pe la 50%.

Asistentele de la OG – și cu unii din medicii susținători, precum dr. Margine, dr. Rugină și dr. Sălăvăstru – s-au postat în fața biroului managerului și au așteptat ca acesta să sosească. Dr. Cristina Atănăsoaie Iacob a ajuns, pe la ora 9, a vorbit cu nemulțumiții și a avut o poziție cât se poate de echivocă: le-a spus protestatarilor că ”postul de manager este scos la concurs, poate oricine să participe, să fie manager și să rezolve problema sporurilor”. Impresionați la culme, nemulțumiții au răspuns că nu li se pare corectă diferența de spor între sala de nașteri – 15% – și chirurgia de la OG – 50%, solicitând uniformizare sau măcar rotație pe secția Ginecologie.

După ce le-a spus că ”Nu sunt posibilități”, directoarea Cristina Atănăsoaie Iacob a plecat, iar protestatarii au rămas să discute între ei pe holul secretariatului. Din primele discuții informale, s-a desprins intenția lor de a merge la Consiliul Județean Neamț.

Vom reveni cu detalii. (C.I.)

1 COMENTARIU

  1. Daca sectia obstretica -ginecologie e cap de afis in ziare, la problemele maternale e normal ca vedetele ce fac paginile in ziare sa ceara supliment. Personalul asistent isi pune problema, azi am muncit sa-mi merit salarul asta baban, de 3 ori cit restul majoritatii oamenilor,. ce eforturi deosebite am facut eu sa fiu super remunerat. Rusine pentru protest nesimtit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here