Apă mai scumpă de la 1 iulie

Începând cu data de 1 iulie nemțenii vor plăti mai scump apa. Asociația de Dezvoltare Intercomunitară “Aqua Neamț” a aprobat creșterea prețului apei potabile, majorare solicitată de către Compania “Apa Serv”, cu acceptul Autorității Naționale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilități Publice. Potrivit președintelui ADI “Aqua Neamț”, Radu Tudorel, creșterea nu este semnificativă.

“Prețul va crește, dar nesemnificativ. Au votat membrii care au avut mandat, la a doua prezentare, pentru că la prima nu au fost prezenți 2/3 dintre membrii asociației. 12 au votat pentru creșterea prețului, 7 au votat împotrivă. Hotărârile se iau cu 2/3. Prețul a fost aprobat de ANRSC”, a declarat Radu Tudorel, președinte ADI “Aqua Neamț”.

Prețul apei va fi majorat cu puțin peste 30 de bani pentru un metru cub, de la 3,56 lei  la  3,84 lei, preț fără TVA, iar canalizarea va costa 3,50 lei față de 3,04 lei cât costă în momentul de față. “Aprobarea venită din partea ADI «Aqua Neamț» a venit la solicitarea Apa Serv, iar compania Apa Serv a primit aviz de la Autoritatea Națională care reglementează prețul apei, pe baza unor cifre și a situației economice a companiei”, a explicat Vlad Angheluță, manager al Companiei Județene Apa Serv Neamț. (E.C.)

3 comments

 • Teclu

  iunie 14, 2018 at 9:26 am

  Ce spune asta? O CRESTERE A PRETULUI de aproape 12% este NESEMNIFICATIVA ??????? Unde se trezeste omul asta? In Dubai?

  Răspuns

 • Teclu

  iunie 14, 2018 at 10:04 am

  Am uitat un lucru important: ATI PUTEA SA INFORMATI SI OPINIA PUBLICA DIN NEAMT CARE SUNT CEI 12 PRIMARI BREJI CARE AU APROBAT CRESTEREA PRETULUI? Multumesc.

  Răspuns

  • Varga Iosif

   iunie 15, 2018 at 9:43 am

   Foarte probabil unul dintre ei este primarul de la Săbăoani. PSD-ul plus consilierul ”independet” Adriana Maria Robu au majoritate în C.L. și au votat pentru scumpire, la ultima sedință de C.L.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *