De duminică, 1 iulie, nemțenii sunt invitați la Vacanțe Muzicale

A 46-a ediție a Festivalului Internațional “Vacanțe Muzicale” debutează la Piatra Neamț, duminică, 1 iulie. Programul festivalului, dar și detalii de organizare au fost anunțate oficial, într-o conferință de presă susținută miercuri, 27 iunie, de Carmen Nastasă, manager al Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”. Ediția din acest an este una aniversară și a fost corelată cu Centenarul Marii Uniri. Festivalul se va desfășura pe Platoul Curții Domnești, unde vor fi amplasate două scene, una mai mare și una mai mică, având în vedere faptul că în prima seară, în concertul de deschidere, vor evolua 120 de artiști. Vor fi amplasate aproximativ 600 de scaune, iar managerul “Carmen Saeculare” promite și o surpriză – aranjamente florale confecționate de personalul centrului pentru cultură pe care îl conduce. Pentru Loredana Groza, care va concerta în seara dedicată muzicii pop, la cerințele artistei, se va amenaja un cort special dotat cu oglindă și facilități, pentru ca Loredana să-și poată schimba costumele în condiții decente, dacă va fi nevoie.

“Am scris o istorie în regiunea Moldovei, în ceea ce privește muzica de calitate. Vom oferi nemțenilor o săptămână de bucurie. Astfel de manifestări nu sunt la îndemâna oricui. Avem muzică clasică, avem muzică pop, avem operă. În fiecare an am încercat să aducem pe scena Vacanțelor Muzicale cât mai mulți artiști recunoscuți național și internațional. Este o ediție aniversară și pentru mine personal, am 5 ediții ale Vacanțelor Muzicale pe care le-am organizat până acum și mă simt mândră. Consiliul Județean a fost alături de noi, finanțând acest festival în proporție de 90%. Desigur ne-au susținut financiar și Consiliul Local Piatra Neamț, dar și sponsorii festivalului”, a declarat Carmen Nastasă, manager al Centrului pentru Cultură și Arte “Carmen Saeculare”.

Concertele şi recitalurile vor avea loc după un program devenit deja clasic: serile de deschidere şi închidere ale ediţiei, de la ora 21:00, la Turnul lui Ştefan, urmând ca în celelalte zile ale manifestării (de luni până vineri) să aibă loc câte două evenimente: unul de la ora 19:00, la Teatrul Tineretului, altul, de la ora 21:00, în aer liber, în Piaţa Turnului. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *