Demisie de onoare la Publiserv SA?

pietricica turism

După obținerea majorității în Consiliul Local Piatra Neamț, liberalii și pemepiștii au trecut la împărțirea locurilor de directori în societățile municipiului Piatra Neamț. Prima poziție vizată, după schimbarea lui Jănel Iosub de la LocativServ, a fost cea de director general la Publiserv SA, unde a fost plasat consilierul local Valentin Ciobanu.

Imediat după numire, din societate au început să apară informații interesante. Că au fost cumpărate utilaje de la firma familiei fostului prefect Panaite, că au fost închiriate utilaje de la firme de casă, că au fost subcontractate lucrări către același tip de firme. Mai multe amănunte aici. Tot atunci, dl. Ciobanu, între timp anunțat de Agenția Națională de Integritate ca fiind incompatibil, spunea, pe bună dreptate, că aceste practici trebuie să înceteze și că Publiserv va face toate lucrările în regie proprie, așa cum este normal.

Total surprinzător, în plină campanie de lucrări și de achiziții de utilaje, că primăria abia ce a mărit capitalul social, Consiliul Local Piatra Neamț are în mapa de sedință o propunere de subcontractare a unor lucrări ale Publiserv! Semn că societatea, cu 4 directori plătiți regește, nu face față situației din oraș. Sau că există interese în direcționarea unor lucrări.

În ambele cazuri, situația directorului general Valentin Ciobanu este ingrată și ar necesita o demisie de onoare. În prima variantă, că societatea nu față față cerințelor pe care singură și le-a asumat, în a doua – că trece peste principiile pe care tot el le-a impus.

Rămâne de văzut care va fi explicația venită via Publiserv și care sunt firmele ce se vor bucura de incapacitatea de reacție a societății. (V.B.)

 

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.