GALERIE FOTO Zilele Şcolii Răuceşti

Marţi, 5 iunie, cu ocazia Zilei Învăţătorului, Şcoala Gimnazială nr. 1 Răuceşti a sărbătorit “ZILELE ŞCOLI”, printr-un proiect educaţional intitulat “Sărbătorim de Ziua Şcolii”, coordonat de doamna consilier educativ Elena Zavaliche, sprijinită de educatorii, învăţătorii şi profesorii şcolii. Este a 153-a aniversare a Şcolii Răuceşti, învăţământul din aceste locuri fiind legat de marele om politic român – Mihail Kogălniceanu, în jurul anului 1865.

Activitatea a debutat cu imnul de stat, fiind prezenţi primarul Dumitru Bălăjel şi viceprimarul Ioan Manolache. Doamna învăţătoare Domnica Vrânceanu a a prezentat câteva informaţii legate de Concursul Internaţional “Copil în lumea cuvintelor”, ediţia a IX. Directorul Şcolii Gimnaziale nr. 1 Răuceşti, prof. Traian Anton a subliniat semnificaţia momentului şi a înmânat tuturor colegilor Diplome de Excelenţă pentru activitatea didactică din şcoală.

Elevii şcolii au urcat pe rând pe scena din parcul comunei şi au prezentat momentele artistice, coordonaţi de învăţători şi diriginţi. A urmat o pauză de prăjituri şi suc, apoi, în a doua parte a programului, dna. prof. Maria Luca, împreună cu elevii claselor a VI-a, au prezentat o şezătoare tradiţională, apreciată de elevii şcolii. Ca un ultim moment a avut loc un concurs cu reţete vechi de prăjituri, la care au participat peste 20 elevi, ce au adus produse făcute după reţetele vechi de la bunicii sau părinţii lor.

“A fost o activitate de suflet prin care ne-am propus să aducem în memoria colectivă  elevii şi cadrele didactice ale şcolii, să formăm la elevi o conştiinţă identitară, legată de specificul local al şcolii. Vrem ca elevii noştri să îşi amintească cu plăcere de anii petrecuţi pe băncile şcolii şi să rămână cu amintiri dragi legate de oameni şi locuri”, a spus directorul şcolii, prof. Traian Anton.

Fotografii:

(C.T. STURZU)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *