Impozite duble pentru clădirile lăsate în paragină

Clădirile și proprietățile neîngrijite sau abandonate de proprietari vor fi impozitate dublu. Măsura e stabilită prin hotărâre a Consiliului Local Piatra Neamț și va intra în vigoare la 1 ianuarie 2019. Până la această dată au fost identificate în jur de 25 de astfel de proprietăți, unele dintre ele chiar în centrul orașului.

“Este o hotărâre de Consiliu Local. S-a stabilit o comisie de către Primărie pentru a stabili care sunt proprietățile neîngrijite. Mai sunt și altele în afară de cele 25 identificate până acum, care sunt cele mai deranjante. E o primă etapă, vom continua cu identificare. Noi i-am și notificat pe o parte dintre proprietari și am văzut că au avut reacții pozitive, au venit, s-au interesat, s-au documentat. Unii au o formă de proprietate incertă în sensul că sunt moșteniri, încă se mai judecă. Una dintre aceste clădiri este cea de pe strada Durăului, vis-a-vis de comisariatul din Piatra Neamț, sunt nenumărate reclamații, apoi mai este pe strada Obor o centrală termică dezafectată, dar care este proprietate privată. A rămas doar scheletul din ea”, a declarat Dragoș Chitic, primar al municipiului Piatra Neamț.

O parte dintre clădirile sau proprietățile abandonate ori neîngrijite au fost declarate monumente istorice. Potrivit legii însă aceste proprietăți sunt scutite de la plata taxelor și impozitelor pentru imobile și terenuri. (E.C.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *