Liga a IV-a: Final de play-off cu… neprezentare

• CSMC Piatra Neamţ, campioană cu o nouă victorie la ”masa verde”

• Horia a făcut egal cu Borca şi a urcat pe locul 3

Duminică, 3 iunie, a avut loc ultima etapă a play-off-ului Ligii a IV-a. Deşi runda se anunţa extrem de tensionată, din cauza diferenţei de numai un punct dintre CSMC Piatra Neamţ şi Bradu Borca, s-a dovedit a fi, până la urmă, doar un banal eveniment de week-end.

La Ion Creangă, partida Victoria Horia – Bradu Borca s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, aducând gazdelor clasarea pe locul 3.

Aşa cum am promis, nu ne-am dat deoparte în meciul de ieri. Eu, de pildă, sunt accidentat, am făcut entorsă şi am piciorul umflat. S-au acordat şi cartonaşe roşii. La un moment dat, eram nervos că s-a terminat doar 0-0, noi având nu mai puţin de 6 ocazii mari. Stângaciu a avut 4 posibilităţi de a înscrie. Din păcate, anul acesta în play-off a fost nivelul cel mai slab. V-am mai spus, noi suntem amatori şi jucăm din plăcere. Dacă ne apucăm cu toţii să dăm vina pe terenuri, nu vom mai juca deloc”, a declarat Bogdan Găucan, antrenor-jucător la Victoria Horia.

Meciul de ieri a arătat, a câta oară, că rezultatele din ligile inferioare sunt determinate de ambiţie şi devotament în teren. Probabil jucătorii noştri s-au relaxat ştiind deznodământul final al campionatului, rezultând un joc mai slab, în care Horia a avut mai multe ocazii decât noi! Una peste alta sunt foarte mulţumit că, datorită echipei din Borca, acest campionat a avut miză până la final şi copiii de la Ceahlăul au prins un pic de experienţă pentru jocul de baraj!”, a precizat Florin Pintilii, antrenorul formaţiei Bradu Borca.

La Piatra Neamţ, formaţia din Bicaz nu a reuşit să aducă decât 8 jucători, astfel că meciul CSMC – Cimentul nu s-a mai disputat. AJF Neamţ a decis un nou 3-0 la ”masa verde” pentru echipa din Piatra Neamţ.

În etapa intermediară de miercuri, 30 mai, s-au înregistrat rezultatele: Bradu Borca – CSMC 1-0 (0-0) şi Cimentul Bicaz – Victoria Horia 1-2 (0-0).

Clasamentul final are în frunte CSMC Piatra Neamţ (35), urmată de Bradu Borca (32), Victoria Horia (19) şi Cimentul Bicaz (19).

* L5 Pângăraţi şi Timişeşti, victorii reconfortante în deplasare

Duminică, 3 iunie, s-a derulat etapa a XXVII-a a Ligii a V-a. Arsenal Văleni a făcut un pas greşit, chiar pe teren propriu, în partida cu Energia Pângăraţi, scor 2-3 (1-1), şi a pierdut locul 2 în clasament.

Azi am jucat cu o echipă foarte bună din campionatul nostru, Energia Pângăraţi, antrenată excelent de prietenul meu Bogdan Radu. Am condus în două rânduri, cu 1-0 şi 2-1, însă, pe final, am obosit, iar oaspeţii ne-au «taxat» cu două goluri. În ultimele 5 minute. Ne-au lipsit 6 titulari, însă nu din cauza asta am pierdut. Energia Pângăraţi a jucat mai bine ca noi, au stat mai bine în teren, au pasat mai mult şi rezultatul s-a văzut. Felicit ambele echipe pentru jocul prestat şi pentru spectacolul oferit suporterilor prezenţi în număr mare pe Arsenal Arena. Mai sunt trei meciuri de disputat în Liga a V-a şi ne vom bate pentru locul 2. Chiar dacă au mai fost unele «şicane» în trecut, felicit de pe acum echipa Bravo Bodeşti, pentru titlul câştigat în această ediţie de campionat, pe colegul meu, dl. Busuioc, şi pe jucătorii de acolo, care merită să fie campioni!”, a declarat Cristian Cocea, antrenor-jucător la Arsenal Văleni.

Meciul de la Văleni a fost foarte frumos, viu disputat, cu multe ocazii de poartă. Ei au marcat prin două şuturi de la distanţă, deviate nefericit în propria poartă de fundaşii noştri, şi au mai avut câteva şarje periculoase, având două vârfuri de mare valoare. În rest, am dominat meciul la ocazii, cornere şi faze fixe, însă fotbalul a ales să nu ne pedepsească pentru nenumăratele ocazii ratate în care portarul lor, Gabriel Mihai, ne-a refuzat cel puţin 3-4 goluri. Îmi place ce au realizat cei de la Văleni acolo, teren mare, împrejmuit, trei barăci pe post de vestiare, tribune. Practic, cu câteva lucrări de corectare a suprafeţei de joc, chiar poate fi acea Arsenal Arena de care vorbeau”, a precizat Bogdan Radu, antrenor-jucător la Energia Pângăraţi.

Într-o altă partidă, Siretul Doljeşti, una dintre revelaţiile returului de campionat, a pierdut, surprinzător prin dimensiunile rezultatului, cu Ozana Timişeşti, scor: 1-4 (1-1). Gazdele nu au beneficiat, însă, de prezenţa a trei titulari definitorii: Duca, Aştefănoaie și Aenăşoaie.

Ambele formaţii au jucat cu ambiţie, dar echipa noastră a făcut un meci mai bun, dominând aproape în totalitate. Am evoluat în formulă completă, cu o singură absenţă, iar jucătorii noştri au fost foarte motivaţi. De altfel, noi am învins şi în tur cu scorul de 3-0. Duminică, pentru noi au marcat Surdu (de două ori), Nechifor şi Gurzun. Etapa viitoare vom întâlni liderul Bravo Bodesti, meci pe care îl vom trata cu seriozitate maximă, pentru a obţine încă trei puncte”, a spus Iulian Trofin, preşedintele formaţiei Ozana Timişeşti.

În celelalte partide, s-au înregistrat rezultatele: Vulturul Costişa – Flacăra Brusturi 8-2 (3-1), Voinţa Dochia – Voinţa Bozieni 4-4 (3-2), Bravo Bodeşti – Moldova II Cordun 5-0 (2-0), Stejarul Ţibucani – Voinţa Valea Ursului 3-3 (1-3) şi Pinii Tarcău – Stejarul Stăniţa 2-1 (1-1). Viitorul Podoleni a stat.

În etapa intermediară de miercuri, 30 mai, s-au înregistrat rezultatele: Vulturul Costişa – Arsenal Văleni 2-1 (1-1), Voinţa Bozieni – Bravo Bodeşti 1-1 (1-1), Moldova II Cordun – Siretul Doljeşti 0-2 (0-0), Viitorul Podoleni – Pinii Tarcău 2-1 (1-0), Flacăra Brusturi – Voinţa Dochia 9-1 (6-1) şi Stejarul Stăniţa – Energia Pângăraţi 1-1 (1-0). Meciul Ozana Timişeşti – Stejarul Ţibucani s-a întrerupt în minutul 24. Voinţa Valea Ursului a stat.

În clasament conduce Bravo Bodeşti (62), urmată de Vulturul Costişa (56), Arsenal Văleni (53), Ozana Timişeşti (51), Siretul Doljeşti (50), Energia Pângăraţi (48) şi Pinii Tarcău (35).

L4 Dubii în privinţa disputării barajului CSMC – Victoria Leţcani

Adversara CSMC Piatra Neamţ la barajul de promovare în Liga a III-a va fi sau, mai corect, ar putea fi formaţia ieşeană Victoria Leţcani. Antrenorul Florin Croitoru, care a asistat la meciul de la Răuceşti din sezonul regulat, spune că formaţia de la Piatra Neamţ i-a făcut o impresie foarte bună.

Echipa din Piatra Neamţ mi-a făcut o impresie foarte bună. E o formaţie plăcută, care joacă fotbal, o echipă formată preponderent din copii, care este preocupată de joc. În eventualitatea în care barajul se va juca, vor fi două meciuri foarte frumoase”, a declarat Florin Croitoru, tehnicianul formaţiei Victoria Leţcani.

Cât priveşte condiţiile de joc, cel puţin din fotografiile postate pe pagina de Facebook a echipei ieşene, se poate observa că baza sportivă de la Leţcani este una excelentă şi beneficiază şi de nocturnă. ”Se poate şi juca în nocturnă, nu este doar pentru antrenamente”, ne-a asigurat antrenorul Florin Croitoru.

Ce nu se ştie sigur la Leţcani este dacă barajul se va juca. Formaţia ieşeană se confruntă cu probleme în privinţa certificatului de identitate sportivă (CIS), care este obligatoriu pentru participarea la baraj. ”Sincer, acestea sunt probleme administrative, care nu intră între preocupările mele. Pe partea sportivă, noi ne-am făcut datoria, atât eu ca antrenor, cât şi echipa. Ştiu că sunt ceva probleme, este posibil să se rezolve, dar suntem presaţi de timp. Dacă nu se rezolvă, e posibil să nu se joace, dar se ia în calcul şi fuziunea cu formaţia Steaua Magică Iaşi, care deţine CIS”, a mai menţionat Florin Croitoru.

Barajul de promovare s-ar putea disputa pe 16 iunie, ora 18:00, turul (reprezentanta judeţului Neamţ este programată în deplasare), și pe 23 iunie, ora 17:30, returul.

Pagină realizată de M. CONSTANTINESCU

FOTO: Victoria Leţcani Facebook; R. VASILIUS – Bradu Borca Facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *