Liga a V-a: Concluziile unui sezon lung, obositor, dar… REUȘIT

Duminică, 24 iunie, s-a tras cortina peste sezonul 2017-2018 al Ligii a V-a. Un sezon lung, după cum apreciază reprezentanţii echipelor fruntaşe, dar care a fost şi unul extrem de reuşit. Cea mai mare realizare este că, din 16 competitoare, 15 au reuşit să şi încheie sezonul, în ciuda greutăţilor financiare. De altfel, problemele cu banii ar putea face ca echipele cu drept de promovare, Bravo Bodeşti şi Vulturul Costişa, să nu se poată înscrie în Liga a IV-a în sezonul viitor.

* BRAVO BODEŞTI

Când ne-am reunit la debutul sezonului, nu credeam că vom reuşi să fim campioni. Sezonul a fost unul cu bucurii şi dezamăgiri, au fost zile însorite şi zile ploioase, dar, per total, a fost unul reuşit. Deşi clasarea ne permite acest lucru, nu cred că vom merge în Liga a IV-a. Sigur, lucrurile nu sunt bătute în cuie, nimic nu e stabilit 100%, dar asta putem spune în acest moment. Nu aş putea remarca un jucător anume. Eu apreciez întreaga echipă, toţi sunt de apreciat. Sunt băieţi de caracter şi nu cred că sunt necesare diferenţieri. Pentru sezonul următor e posibil să-l pierdem pe Gorea, dacă nu vom evolua în Liga a IV-a, pentru că doreşte să încerce într-o competiţie superioară. Oricum, e de apreciat că a venit din Liga I să joace la Liga a V-a. Dorim să mulţumim Primăriei Bodeşti, domnului primar, domnilor Dănică Ciudin şi Răzvan Aldea şi firmei Avo Group. Este de apreciat că au reuşit să încheie sezonul 15 echipe, la ce dificultăţi financiare sunt. A fost, însă, un campionat lung, cu deplasări lungi. Pentru sezonul următor, sperăm că se vor face două serii a câte 10 echipe” – Florin BUSUIOC, antrenor.

* VULTURUL COSTIŞA

A fost un sezon reuşit din punctul nostru de vedere. Nu am avut un obiectiv anume. Am abordat fiecare meci în parte, din aproape în aproape. Ne-am bazat mai ales pe forţa grupului, pe unitatea băieţilor. Le-am mulţumit direct, dar ţin să le mulţumesc şi pe această cale pentru implicare şi dăruire. Una peste alta nu pot fi decât mulţumit de modul în care am jucat şi de întregul sezon. Doresc să mulţumesc tuturor celor implicaţi în activitatea echipei, primăriei, Consiliului Local, tuturor colaboratorilor care ne-au sprijinit de-a lungul sezonului. Nu doresc să remarc un jucător anume. Tot grupul s-a ridicat la nivelul aşteptărilor” – Dorel BERBECARIU, antrenor-jucător.

* OZANA TIMIŞEŞTI

A fost un campionat frumos, cu multe echipe şi ambiţii pe măsură. E de apreciat că s-a jucat locul 3 până în ultima etapă. Felicit toate echipele, o vacanţă plăcută şi ne vedem la toamnă cu forţe proaspete! Mulţumim domnului primar Vasile Mărculeţ si Consiliului Local Timişeşti şi, nu în ultimul rând, fanilor fideli, care au fost alături de noi la bine şi la greu, atât moral, cât şi financiar. Sezonul viitor vom încerca să fim mai buni şi ceva mai atenţi pe final de joc. Avem o echipă de tineri talentaţi, tehnici şi cu o voinţă de fier. Vom încerca un obiectiv îndrăzneţ la toamnă, adică un loc 1-2. Felicitări Ceahlăul şi vă dorim să ne reprezentaţi judeţul aşa cum toţi nemţenii şi-o doresc! Respect AJF şi vă dorim multă înţelepciune sezonul viitor şi, fără răutate, «mai coborâţi din birouri pe teren», să vedeţi şi unele realităţi!” – Iulian TROFIN, preşedinte.

* ENERGIA PÂNGĂRAŢI

A fost un sezon extrem de lung pentru noi şi pentru nivelul la care jucăm. Am avut 29 de meciuri în campionat şi 3 în Cupa României, din fericire pentru noi marea majoritate încheindu-se cu victoria noastră şi marcând 106 goluri în aceste partide, ceea ce nu e puţin deloc. Că am terminat pe locul 4 sau că nu am pe terminat pe 3 sau 5, nu are nicio relevanţă majoră pentru noi. Singurul lucru care contează cu adevărat este continuitatea şi upgradarea condiţiilor în care ne desfăşurăm meciurile de pe teren propriu. Împrejmuirea terenului, realizarea unui racord la apă curentă şi renovarea vestiarelor sunt urgenţe majore de realizat, mai ales că suntem singura echipă de sport care reprezintă comuna Pângăraţi. Cu acelaşi jind ne uităm şi la cei de la AJF Neamţ, de la care, cu tot respectul, aşteptăm mult mai multe decât doar două mingi de joc în doi ani competiţionali. În rest, doar de bine. Felicitări prietenului meu Florin Busuioc, pentru performanţa reuşită cu Bravo Bodeşti şi îl asigur că, dacă aş fi avut acelaşi sprijin material şi moral, eram şi noi tot acolo, împărţind primul loc!” – Bogdan RADU, antrenor-jucător.

* ARSENAL VĂLENI

Această ediţie de campionat de Liga a V-a mi s-a părut a fi cea mai reuşită, cu echipe multe, cu jucători tehnici, experimentaţi şi de calitate. Cele mai bune echipe în acest campionat sunt cele clasate pe primele şase pozitii, nu neapărat în această ordine, care au oferit meciuri frumoase, spectaculoase, cu mult peste media campionatului. Felicit echipa Bravo Bodeşti, pe colegul meu, dl. Florin Busuioc, pe jucătorii de acolo, pentru câştigarea primului loc! Felicit pe dl. Toma şi pe dl. Bratu pentru organizarea acestei editii de Liga a V-a, una foarte atractivă şi aprig disputată, pe dl. Vlad Urzică, pe dl. primar Gheorghe Murariu, dl. viceprimar Dan Relu Grigore, dl. Ionuţ Pricope – patronul SC Pristyl SRL Roman, care au fost alături de noi şi ne-au sprijinit şi, nu în ultimul rând, le mulţumesc jucătorilor şi coechipierilor mei, alături de care am obţinut rezultate deosebite. Mă bucur că am stabilit un nou record, în ceea ce priveşte numărul de goluri marcate într-un campionat (104) şi că am dat, din nou, în ultimii 3 ani, golgeterul competiţiei, Vlad Căutişanu – 28 de goluri. De asemenea, vreau să felicit şi familiile noastre, care ne-au suportat şi ne-au sprijinit pe tot parcursul competiţiei, lipsind în fiecare duminică sau miercuri de acasă. Pe viitor, după analizarea parcursului şi jocului echipei noastre, vom trage concluzii, vom face transferurile potrivite, pentru ca, în campionatul următor, să ne clasăm pe podium” – Cristian COCEA, antrenor-jucător.

* SIRETUL DOLJEŞTI

A fost un campionat lung, cu 16 echipe înscrise, din care au parcurs tot sezonul 15. Consider că, pentru Liga a V-a, au fost multe echipe, fiind de dorit mai curând două serii a maxim 10 formaţii. În privinţa Siretului Doljeşti, cu mici probleme financiare, accidentări, plecări în străinătate, am reuşit să terminăm pe locul 6, un loc meritat, dar se putea mai mult. Ne-a ajutat şi primăria cât a avut posibilitatea, ne-a ajutat preşedintele asociaţiei, Marius Blaj, ne-a ajutat şi Albert Lungu. Ne-au plecat 8 jucători titulari la muncă în străinătate şi am abordat sezonul cu foarte mulţi tineri, care ne-au confirmat încrederea. Mă refer la Doru Ana, de doar 15 ani, la portarul Rafael Blaj, de 18 ani, la Marius Netedu – 17 ani, Andrei Andrieş – 18 ani sau Alexandru Matei – 20 de ani. Aş vrea să mai remarc că, din punct de vedere al fair-play-ului, cu mici excepţii, nu au fost probleme deosebite. Şi arbitrajele au fost destul de bune, sigur au fost şi ceva greşeli, dar arbitrii fiind tineri sigur vor progresa în viitor” – Ioan DIACONU, antrenor-jucător.

Pagină realizată de Marcel CONSTANTINESCU

FOTO: Paginile de Facebook ale celor 6 echipe

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.