Marea desfoliere auto de la Târgu-Neamţ

pietricica turism

Întâmplător sau nu, la doar o săptămână după apariţia articolului în care informam opinia publică că lui Octavian Andrei Bărbuleţ Tărăntuş, consilierul lui Ionel Arsene şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Neamţ, i-a fost reţinut certificatul de înmatriculare şi a primit şi o amendă de 1.350 de lei, pentru că autoturismul său avea pe geamuri folii neomologate RAR, o amplă acţiune a Poliţiei Târgu-Neamţ a avut loc săptămâna trecută pe aceeaşi temă: depistarea şi sancţionarea şoferilor care conduc maşini ce au folii neomologate.

Astfel, numai miercuri, 6 iunie, poliţiştii din Târgu-Neamţ au reţinut 10 certificate de înmatriculare, pentru aceeaşi faptă pentru care a fost sancţionat şi consilierul preşedintelui CJ Neamţ. Până la finalul săptămânii, poliţiştii din Târgu-Neamţ au mai reţinut alte 5 certificate de înmatriculare, numărul lor ajungând în cele din urmă la 15.

Legea prevede că geamurile din spate şi luneta maşinii pot fi complet întunecate. În faţă însă lucrurile sunt mai sensibile. Folia trebuie să aibă 70% transparenţă pentru geamuri laterale şi 75% pentru parbriz. Cei care nu respectă legea şi sunt prinşi în trafic cu folie mult prea întunecată rămân fără talon şi riscă o amendă de până la 2.000 de lei.

În urma acţiunii Poliţiei Târgu-Neamţ, mai mulţi cetăţeni ai urbei au remarcat că şi geamurile maşinii unuia dintre poliţiştii de la Rutieră au fost desfoliate în regim de urgenţă. (C.T. STURZU)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.