Nemțeanul Dănuț Andrușcă față cu moțiunea

Ministrul Dănuț Andrușcă, de la Economie, are astăzi un test în Senat, unde se va dezbate și vota moțiunea simplă depusă de PNL-USR împotriva sa.

Sub titlul ”Daniel Andruşcă, piesă de mobilier în Minister. Incompetenţa falimentează România!”, ministrului Economiei i se reproșează că, în cele cinci luni de la instalarea sa la Minister, nu se observă niciun progres și activitatea sa se încadrează, lejer, în atributul ”catastrofală”.

La 5 luni de când aţi fost investit în funcţia de ministru al Economiei, nu observăm progrese în ceea ce priveşte soluţionarea problemelor portofoliului administrat. Dacă e să fim cinstiţi, nici pe dvs. nu v-am observat”, se arată în textul moţiunii. ”Dle ministru, sunteţi o frână pentru domeniul economic! Încă din vara anului trecut trebuiau promovate trei legi pentru care Guvernarea PSD şi-a asumat responsabilitatea prin Programul de Guvernare: Legea redevenţelor, Legea minelor şi Legea apelor minerale. Aţi reuşit, dle ministru, să blocaţi toate aceste trei legi, pentru că nu vă pricepeţi! Ne-am dat seama că sunteţi paralel cu domeniul economiei încă de la momentul audierii dvs. din Parlament, cu ocazia învestirii în funcţie. De 5 luni avem confirmarea acestui fapt zi de zi, de aceea vă somăm să deblocaţi activitatea ministerului şi să vă asumaţi cele 3 legi menţionate mai sus pentru a spulbera incertitudinea si impredictibilitatea care guvernează politicile economice din mandatul dvs.”, se mai arată în document.

PNL şi USR susțin că sunt companii de stat supuse ”multor elemente de stres extern” şi sunt lovite de măsurile guvernului, ”deoarece deturnaţi resursele din conturile lor pentru a petici găurile bugetare cauzate de harababura fiscală PSD-ALDE”. Inițiatorii moțiunii mai vorbesc despre ”cruciada împotriva sectorului bancar şi capitalului străin declanşată de PSD-ALDE”, de ”o incoerenţă totală la nivelul politicii de guvernare şi comunicare”, de înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii, care ”nu va rezolva situaţia companiilor de stat căpuşate în prezent, companii care acum gravitează în jurul politicienilor PSD-ALDE, ca surse de putere disparate. Din contra! Aducerea sub aceeaşi umbrelă a companiilor de stat, vorba vine profitabile, va crea un monopol şi mai mare, în care resursele se vor contopi şi vor genera rente politice şi mai mari şi, la pachet, găuri bugetare mai greu vizibile, dar mult mai grave”.

SURSA: Hotnews

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *