O femeie a încercat să corupă şeful de la “Permise” cu 300 de euro

pietricica turism

Liliana Ţepeş, o femeie care şi-a dorit tare mult să devină şofer, a fost trimisă în judecată, în ziua de 27 iunie, cu acord de recunoaştere a vinovăţiei, pentru dare de mită. Ea a încercat să obţină permisul auto “strecurându-i” 300 de euro examinatorului de la proba de oraş, care era chiar şeful Serviicului de permise şi înmatriculări, comisarul şef Lucian Rusu.

În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, datat 21 iunie 2018, se precizează: “În fapt, la data de 19.03.2018, inculpata Ţepeş Iuliana a oferit suma de 300 de euro examinatorului auto R.L., pentru a fi declarată admisă în urma susţinerii probei practice pentru obţinerea permisului de conducere”.

În acelaşi document se menţionează că femeia a urmat şcoala de şoferi în perioada 02.08 -05.09.2017 şi a susţinut de 3 ori proba teoretică, “sala” în limbaj uzual, pe care a reuşit s-o ia abia pe 06.11.2017. Prima probă practică, din data de 2 februarie 2018, a fost un eşec, aşa că singura soluţie i s-a părut mita. Prin urmare, aşa cum scrie în acordul de recunoaştere a vinovăţiei, “La data de 19.03.2018, inculpata Ţepeş Liliana a fost repartizată aleatoriu, împreună cu alte opt persoane, printre care şi martora J.M., să susţină proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere, fiind examinată de către martorul R.L. Mai întâi a fost examinată martora J. M., procedură la care inculpata Ţepeş Liliana a avut calitatea de martor. Numita J.M. nu a promovat proba şi a trecut pe bancheta din spate, iar inculpata a trecut la volan. Înainte de a începe examinarea inculpatei, martorul R.L. a procedat la verificarea documentelor din dosarul de examinare. În momentul în care a deschis dosarul, martorul a constatat că printre documente se află şi suma de 300 euro, în bancnote de 50 de euro. Întrebată de către examinator cu privire la acest aspect, inculpata nu a răspuns, însă din gesturi a lăsat să se înţeleagă că banii au fost oferiţi pentru a fi declarată admisă în urma susţinerii probei practice”.

Totală neinspiraţie! Dacă ar fi spus că de vreo 3 zile căuta banii şi nu-şi amintea unde i-a pus, altul ar fi fost cursul poveştii. Femeia a recunoscut, pe parcursul a două audieri, că a încercat să-l mituiască pe poliţist, ancheta a intrat în competenţa DGA Neamţ şi, după semnarea acordului, Liliana Ţepeş va primi o pedeapsă cu suspendare. Banii, însă, au fost confiscaţi, iar cheltuielile judiciare vor fi suportate tot din buzunarul inculpatei. Care, probabil, nu are nici acum permis.

C.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.