Prefectul a aruncat mănușa, comisarul Josanu pune mâna pe coasă

pietricica turism

Primul efect concret al disputei, indirecte, dintre prefectul Daniela Soroceanu și comisarul de poliție Vitalie Josanu, este inițiativa «Patrioți cu fapta – campanie ”de coasă” la Ingărești (cazemate)». Doctor în istorie și ofițer de patrimoniu, dar, de altfel, fiu de oameni gospodari din Basarabia, comisarul Josanu și-a propus ca, pe 30 iunie, să pună mâna pe coasă, seceră, topor, coadă de vulpe, greblă și să curățe de bălării cazematele de la Ingărești. Asta după slujba în memoria eroilor căzuți acolo, oficiată de un preot pe care-l va aduce de la Oțeleni, Iași.

Dacă mi-a fost aruncată manușa de doamna prefect, eu, cetățeanul, înțeleg să o ridic”, ne-a declarat comisarul Vitalie Josanu. ”Așadar, am lansat provocarea, atât domniei sale, cât și celorlalți aleși nemțeni, care ne reprezintă în Guvern si în Parlament, ori în fruntea localităților din zonă”.

Campania, descrisă pe contul de Facebook al comisarului, a adunat deja zeci de oameni interesați. Unii au declarat, ferm, că vor participa, pentru că le pasă de acel loc și consideră că, implicându-se, demonstrează acest lucru. Detectoristul Marius Irimia, de exemplu, un pasionat de istorie, a promis că vine cu drujba.

În anul Centenarului, când toată țara e în sărbătoare – cu sau fără bani de la Guvern – la inițiativa doamnei prefect al Județului Neamț, Daniela Soroceanu, oricine simte cu inima și fapta este așteptat la o campanie de curățenie pe linia de front de la Ingărești, com. Urecheni, jud. Neamț – ultima redută a României Mari”, a scris comisarul Josanu, în descrierea campaniei. ”Nu se aplaudă frenetic și la comandă, nu se rostesc discursuri plictisitoare, nu e nevoie de lingușiri, chiar dacă la eveniment sunt așteptați – alături de doamna Prefect și scumpul nostru președinte al CJ Neamț, domnul Ionel Arsene (poate să-l ia și pe purtătorul său de mesaje) – toți dragii noștri aleșii de Neamț, primarii de la Urecheni, Petricani, Țibucani, Tupilați, Grumăzești, Târgu Neamț, Răucești sau Brusturi. Asta pentru că toți vin să muncească, fizic, alături de noi (scumpii lor alegători) pentru a scoate din gunoaie și bălării unul dintre altarele de jertfă ale țării noastre. Aceasta este – se pare – ultima și singura soluție pentru a salva de la profanare acest loc unde trebuie să fie cinstiți, cu adevărat, eroii neamului românesc.
Autoritățile nu au găsit până acum soluții: nu știu, nu pricep ori poate sunt preocupate să ne crească zi de zi nivelul de bunăstare… Așadar, a rămas să meargă Josanu (dacă îi pasă așa de tare). Josanu va fi acolo și va aștepta apariția doamnei Prefect și a aleșilor pentru a face proba de patriotism prin fapta. Alături de mine, invit pe oricine poate și vrea să-și aducă un adevărat omagiu față de eroii care s-au sacrificat pentru Țara Întreagă pe linia de apărare de la Ingărești.
Unelte necesare: furci, coase (recomandarea doamnei Prefect), seceri, topoare, greble, clești pentru grădină, saci menajeri, motofierăstraie etc.
Nu uitați să luați lumânări (binecuvântate sau nu de Patriarhia Română)!
”. (C.M.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.