Scandalul examenelor de la Școala Sanitară Postliceală Neamț la prima sentință

Vineri, 8 iunie, Tribunalul Neamț a condamnat la închisoare cu suspendare mai multe persoane implicate în dosarul privind modul în care se desfășura activitatea de evaluare la Școala Postliceal Sanitară Piatra Neamț. Instanța a constatat  că unii profesori îi ajutau pe cursanți să promoveze examenele, în condițiile în care mulți dintre aceștia nu ajungeau deloc la școală sau chiar munceau în timpul acesta în străinătate.

În afară de condamnările la închisoare cu suspendare, instanța a decis și anularea lucrărilor în baza cărora unii cursanți au obținut calitatea de asistenți medicali.  Dacă pedepsele vor fi menținute și la recurs, ar trebui să urmeze o evaluare la sânge a întregii activități a școlii și a celor care au absolvit, deoarece mulți au câștigat (cum?) tot felul de concursuri  pe la diferite instituții în care sunt tratați bolnavi. Mai multe amănunte despre acest scandal puteți citi aici.

pietricica turism

2 COMENTARII

  1. Mult prea blanda sentinta. Stie toata lumea cum se promovau axamenele de absolvire la acea institutie si ce rol “major” juca dna secretar Crina Tapu Rusu care facea listele, aduna cheta si impartea banii…….
    …… din pacate se pare ca dorinta mai marilor este de a se reveni la acea perioada…(din cate reiese modul in care s-a desfasurat examenul anul trecut si cam ce se pregateste anul acesta…..)….

  2. Mai sunt profesori care ar trebui anchetati. Soti, sotii ale respectivelor…. Pacat ca a plecat fosta conducere. Stiau de frica,putin. Acum….. Doamne-fereste

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.