Școala Gimnazială 5 Piatra Neamț: Șefe de promoție cu media 10

pietricica turism

Performanța are tradiție la Școala Gimnazială nr. 5 din Piatra Neamț și acum, la încheierea acestui an școlar se cuvine remarcată reușita promoției clasa a VIII-a. Două eleve au absolvit gimnaziul cu media 10, rezultate care vorbesc despre calitatea cadrelor didactice de la această unitate de învățământ, despre ambiția copiilor de-a fi cei mai buni dar și despre susținerea părinților.

Conducerea școlii – prof. Carmen Munteanu, director și prof. Cristina Letos, director adjunct – au vorbit cu mare emoție despre Ioana Alexandra Corduneanu și Andreea Ioana Grămadă, șefele promoției 2018 ale Școlii Gimnaziale nr. 5, despre parcursul lor ireproșabil, cu numeroase participări la concursuri și olimpiade școlare, despre palmaresul impresionant de premii și distincții. Ioana Alexandra Corduneanu a participat în ultimii patru ani de gimnaziu la olimpiada de limba și literatura română, clasându-se pe primele locuri. În fiecare an școlar a avut reprezentativitate la olimpiada națională, alternând limba și literatura română cu disciplina cultură și spiritualitate românescă, întorcându-se, de fiecare dată, cu premii speciale pentru creație și originalitate. Andreea Ioana Grămadă a participat constant la concursurile de geografie, de nivel județean, interjudețean și național. Anul acesta a obținut mențiunea Ministerului Educației Naționale la etapa națională a olimpiadei de geografie, distincție ce a încununat munca și perseverența unui parcurs caracterizat prin efort și dăruire.

Ioana Alexandra Corduneanu: “Ne aflăm la finele unui an școlar deosebit, marcat de Centenarul Marii Uniri, când noi, absolvenții celor patru clase a VIII-a, ne bucurăm de finalul unei etape speciale, gimnaziul. Titulatura de “șefă de promoție” este un privilegiu pentru mine, venind ca o recunoaștere a notelor obținute și a efortului depus în cei opt ani de școală, numindu-mă drept reprezentantă a acestei școli.

De la domnul învățător Nicolau Florin care mi-a pus pentru prima dată stiloul în mână și m-a ajutat să particip la primele mele concursuri și olimpiade și până la doamnele și domnii profesori care mi-au împărtășit câte puțin din cunoștințele fiecărei materii predate, doresc să le mulțumesc din suflet că m-au ajutat să clădesc primele trepte în dezvoltarea mea ca om.

Prin numeroasele participări la concursurile și olimpiadele de limba română, am realizat că lectura și creația sunt pentru mine mult mai mult decât o obișnuință, sunt o pasiune. Iar fără ajutorul necondiționat al doamnei profesoare Pădurariu Claudia nu aș fi reușit performanța de a-mi reprezenta școala și județul la patru etape naționale ale olimpiadelor de limba română, prin care cred că i-am făcut mândri pe toți cei ce au crezut în mine și mai ales pe părinții mei ce mi-au oferit toată dragostea lor și toată susținerea de care am avut nevoie.

Ajungând la final, mă despart cu emoție de colectivul clasei a VIII-a A, îndrumat de doamnele diriginte Popa Daniela și Letos Cristina. Vreau să urmez cursurile Colegiului Național “Calistrat Hogaș” la profilul de filologie-bilingv. Am ales această opțiune în vederea unei cariere de magistrat.”

Andreea Ioana Grămadă: “Pentru mine, să fiu şefă de promoţie la şcoala unde mi-am petrecut mare parte din copilăria mea reprezintă ceva extraordinar. Au fost patru ani minunaţi din viaţa mea, în care, pe lângă faptul că am cunoscut oameni extraordinari, care m-au sprijinit în tot ceea ce am realizat până acum, mi-am depășit unele limite la diverse concursuri şcolare, venind chiar anul acesta cu menţiune la nivel naţional, obţinută la olimpiada de geografie. Mărturisesc faptul că îmi este greu să aleg, pentru că îmi plac multe dicipline și am învățat profund la toate materiile, dar cel mai mult mă pasionează biologia, chimia şi geografia. Aș dori să urmez cursurile Colegiului Naţional „Petru Rareş” spre a-mi forma bazele pentru o viitoare carieră în medicină”.

În ziua de 15 iunie 2018, la ultima lor festivitate de sfârșit de an școlar la Școala Gimnazială nr. 5 Piatra Neamț alături de diriginți, profesori, colegi, părinți, șefele de promoție au predat ”Cheia succesului” următoarelor trei eleve premiante de 10: Ema Iosefina Chiriloi, Maria Delia Focșăneanu și Flavia Mihălcuț. (C.I.)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.